0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADIKALNI ĐORĐEVIĆ: Predlog selektora Srbije koji će izazvati haos u svetu košarke i bes FIBA!

Objavljeno: 13.11.17 u 09:30

Selektor Aleksandar Đorđević izneo je predlog koji će, bez sumnje, izazvati veliku pažnju ljubitelja igre pod obručima.

Naime, Đorđević je u intervjuu za Blic istakao da je neophodno da savezi počnu da razgovaraju međusobno, kako bi pronašli zajednički stav prema FIBA:

– Potrebno nam je razumevanje klubova, želja igrača i pre svega razumevanje za ovu situaciju koja po mom mišljenju nije dobra, ali na nju moramo da gledamo dublje, globalno, a ne da se limitiramo i da svako iznosi mišljenje svoje federacije, reprezentacije ili lično. Nego da sve federacije sednu, donesu zajedničko mišljenje i svima nam pokažu kojim pravcem treba da ide košarka i takmičenje između nacionalnih selekcija, jer je to jedini pravi način. Da se predsednici svih saveza sastanu i naprave jedan, zajednički pravac za politiku u odnosu na FIBA i da onda odatle dođemo do određene saradnje i načina takmičenja.

U slučaju nedostatka dogovora, Đorđević poziva na – štrajk!

I u NBA je postojao problem, pa su štrajkovali. Ceo NBA, bio je „lokaut“. Ne vidim razlog zašto se tako nešto ne uradi ako svima nama ne odgovaraju neke stvari, ni FIBA, ni Evroligi, reprezentacijama, selektorima, predsednicima saveza… Izvlolite, sedite, pa se dogovorite, ima načina kako da se dođe do najboljeg mogućeg sistema takmičenja. Mislim da u ovom trenutku to nije slučaj, rekao je trener Bajerna i selektor reprezentacije Srbije.

„Prozori“ koje je FIBA propisala se bliže, a veliko je pitanje na koga će naš selektor moći da računa.

– Nema izgovora, moramo da izbacimo spisak iako niko ne zna kako će to da izgleda. Moramo okupiti najbolju moguću ekipu, pripremati se kako za prvu utakmicu protiv Austrije, tako i za drugu sa Gruzijom. Ima momaka koji će doći, odazvati se, s kojima treba da napravimo dobru igru i onda doći do rezultata, jer sada igra nije toliko bitna koliko rezultat. Nadamo se velikoj pomoći navijača, lepom ambijentu u punom ‘Pioniru’ i vetru u leđa koji bi u ovom trenutku bio potrebniji kako bi prikrio neke izostanke, zaključio je Đorđević

Nema sumnje da će ova izjava izazvati pažnju FIBA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter