0
Košarka

FOTO: STARSPORT

‘ODJAVIO’ REPREZENTACIJU: Kao i prošlog leta, centar obavestio selektora da neće igrati za nacionalni tim

Objavljeno: 13.11.17 u 17:29

Već se na delu može videti šteta koju proizvodi sukob između FIBA i Evrolige.
Reprezentacije će morati u dosta izmenjenim sastavima da nastupaju u veoma važnim kvalifikacijama.

U borbi za plasman na Svetsko prvenstvo Srbija neće moći da računa na Nikolu Milutinova! On je uz petoricu svojih saigrača iz Olimpijakosa izrazio žaljene preko zvaničnog pisma i obavestio selektora da neće moći da igra za nacionalni tim.

Nešto slično je Milutinov učinio i prošlo leto kada je pred Olimpijske igre obavestio selektora Đorđevića da želi da se posveti individualnom radu preko leta i ne može da odgovori zahtevima reprezentacije.

Prema pravilima, klubovi ne smeju da zabranjuju svojim igračima odlazak u reprezentaciju ili utiču na njihovu odluku, ali su naravno tu ‘dobronamerni saveti’ koji često znaju igrače da nateraju na ovako nešto. Sem Milutinova, istu stvar su uradili i Grci Jorgos Printezis, Vangelis Mancaris, Kostas Panaikolau i Janis Papapetru, kao i Letonac Janis Strelnijeks.

U pomenutom pismu koje su potpisali igrači Olimpijakosa stoji:

– Od našeg detinjstva, uvek smo se odazivali na svaki poziv naših nacionalnih timova, nedelje provodili daleko od naših porodica, nismo obraćali pažnju na umor, ignorisali smo rizik od povreda. U stvari, nekoliko povreda smo i istrpeli, igrali uprkos njima, kad god je to od nas traženo. Sve smo to radili iz ljubavi, poštovanja,posvećenosti i zbog toga se nikada nismo žalili. U svetlu tog novog kalendara, našli smo se u neprijatnoj situaciji da moramo da saopštimo našu odluku da ne igramo za naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine. U ovoj fazi, praktično je nemoguće, pa i neprofesionalnog odsustvovati iz naših timova za predstojeće utakmcie u Evroligi. Posebno zato jer je većina nas već propustila najveći deo klupskih priprema baš zato što smo bili u reprezentaciji spremajući se za Evrobasket 2017. godine. Nadamo se da će se situacija brzo vratiti u normal kako bismo mogli ponovo da pomognemo našim nacionalnim timovima.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter