I ove nedelje će šampion Jadrana odigrati dve utakmice u evropskom takmičenju.

Prva je na programu već sutra, a u Beograd dolazi ekipa CSKA.


Radi se o jednom od najjačih timova u Evropi i o ekipi koja je, kao i u prethodnim sezonama, jedan od glavnih pretendenata za ‘fajnal for’. Pred duel sa Armejcima, govorili su Matijas Lesor, Stefan Janković i Nikola Jovanović.

– Velika utakmica je pred nama, CSKA je izuzetna ekipa, vrlo kvalitetan tim, uostalom kao i svi koji igraju u Evroligi. Međutim, da bi došli u situaciju da se ravnopravno borimo sa ovakvim sastavima, podrška navijača koja iz nas izvlači maksimum nam je preko potrebna. I videli smo protiv Barselone i Makabija, pa i Bamberga, koliko su nam važni. Zato se nadam da će doći u velikom broju i podržati nas, jer je svaka utakmica u Evroligi izazov za nas, rekao je Lesor.

Kao Lesor, ni Janković ni Jovanović do sada nikada nisu igrali Evroligu, te će im iskustvo stečeno ove sezone dosta značiti u daljoj karijeri.

– Za svakog od nas ko se nije susreo sa Evroligom, i ko je došao u Zvezdu tokom leta, pune tribine i onakva podrška koju doživite na parketu dvorana u kojima igramo,kao u prethodnim mečevima Evrolige, je jedinstveno iskustvo. Kako da se ne boriš i ne izgaraš u takvom ambijentu? A kada dajemo 110 posto naših mogućnosti, onda možemo da se nadamo i da možemo u ovakvim teškim utakmicama, da sačuvamo „domaći” teren, ali i da skupljamo neophodno iskustvo za dalje izazove, rekao je Jovanović, a onda se nadovezao Stefan Janković:

– Od ponedeljka počinjemo pripreme za dolazak velikana kakav je CSKA. Još jedna teška, ali velika utakmica koja nas očekuje u Evroligi. Ritam je takav kakav je, već dva dana kasnije igramo u Pireju, ali idemo korak po korak, prvo da se dobro pripremimo za ruski tim i da damo sve od sebe, jer nam u goste dolazi tim koji je jedan od favorita za odlazak na završni turnir i osvajanje ovog takmičenja. A sa takvim ekipama morate da date sve od sebe, da izvučete maksimum. Nadam se da će nas i naviači podržati u ovoj utakmici, kao što su i do sada, jer nikome nije lako da igra u Beogradu Evroligu, uz taj huk sa tribina.