0
Košarka

FOTO: STARSPORT

UZBUDLJIV DERBI U ISTANBULU: Vilbekin srušio desetkovani Fener, Veseli isključen nakon rvanja na terenu! (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.17 u 17:49

Košarkaši Darušafake su na domaćem terenu savladali aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Fenerbahčea rezultatom 84:78.

Utakmica je rešena nakon vrlo uzbuljive završnice, a junak je bio plejmejker domaćih Skoti Vilbekin, koji je sa dve trojke u poslenjih minut ipo srušio favorizovanog rivala.

Zbog ograničenja broja stranaca u turskom šampionatu, tim Željka Obradovića je u ovom meču nastupi bez Gudurića i Melija, uz već duše vreme odsutnog Nikolu Kalinića.

Darušafaka jezahvaljujući sjajnoj drugoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist sa 30:15, na odmor ponela 12 poena prednosti a isključenje Jana Veselog, koji je u samom finišu poluvremena ušao u duel sa jednim domaćim košarkašem, situacija je postala još bolja po njih.

Ipak Fenerbahče nije tim koji zavisi od pojedinca, ma kako se on zvao, i to su dokazali u trećoj deonici u kojoj su potpuno vratili u utakmicu pred odlučujućih 10 minuta.

Poslednji kvartal doneo je veliku borbu, pošto su gosti na pet minuta do kraja došle do rezultatskog egala, međutim situaciju su im zakomplikovali problemi s afaulovima, zbog kojih su igru napustili Kostas Slukas i Luiđi Datome.

To je Darušafaka iskoristila i na krilima sjajnog Skotija Vilbekina stigla do velike pobede u istanbulskom obračunu.

Upravo je bivši student univerziteta Florida bio najefikasniji igrač ovog susreta, sa 30 postignutih poena, dok je Džehuan Džonson dodao 12.

Kod gostiju Bred Vonamejker je bivšem timu ubacio 18 poena, pratio ga je Kostas Slukas sa 15, a poen manje imao je Džejms Nanali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter