1
Košarka

FOTO: Euroleague/Twitter

GREŠKA DECENIJE: Aleksej Šved bio na pragu Partizana, crno-beli ga ispustili na neverovatan način!

Objavljeno: 11.11.17 u 10:50

Menadžeri ruskog košarkaša, braća Fimić, otkrila su kako su crno-beli pre desetak godina napravili možda i najveći propust u novijoj istoriji kluba.

Braća Aleksandar i Obrad Fimić, inače menadžeri Alekseja Šveda, otkrili su za „Blic“ jednu vrlo zanimljivu priču o tome kako su crno-beli 2007. godine na jedan neverovatan način propustili da angažuju jednog od najboljih evropskih košarkaša današnjice.

Naime oni su tada Partizanu, tačnije sportskom direktoru Draganu Todoriću ponudili da angažuje osamnaestogodišnjeg Šveda, koji tada nije imao prostora u prvom timu moskovskog CSKA, međutim Todorić izgleda nije shvatio za ozbiljno njihove preporuke, pa nije našao za shodno da ih prenese treneru Vujoševiću.

– Mi smo Šveda ponudili Partizanu, odnosno osobi za kontakt, sportskom direktoru Draganu Todoriću. Objasnili smo mu o kakvom se momku radi, da je jako perspektivan, ali i da mu je potrebno da se kali kroz Evroligu. Na kraju, i da će Partizan mnogo dobiti. Međutim, on tu ideju nije ni preneo tadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, ne znamo iz kojih razloga – otkrivaju za “Blic” potpuno nepoznatu priču Švedovi menadžeri.

Razočarani nezainteresovanošću srpskog šampiona, braća su se zatim okrenula na drugu stranu.

– Nismo imali izbora, poslali smo ga na pozajmicu u Himki, potom je bio i u Dinamu, a kada se vratio, bio je već ozbiljan igrač. Posle je iz CSKA otišao u NBA ligu, a dalje je sve poznato… Žao nam je samo što navijači Partizana i ljubitelji košarke u Srbiji nisu mogli da uživaju u njegovim igrama jer znamo koliko se ovde voli igra pod obručima – ističu braća Fimić.

Priča se da je ovakva neodgovornost Todorića žestoko je naljutila Duška Vujoševića, koji je tek kasnije saznao o ovoj ponudi, mežutim tada je već bilo kasno da se sjajni košarkaš dovede u Beograd.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter