0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MARKO SIMONOVIĆ U PRAVOJ SREDINI: Jedva čekam okupljanje reprezentacije!

Objavljeno: 10.11.17 u 13:50

Sjajni krilni košarkaš ušao u seriju odličnih partija u dresu Zenita.

Nije bilo potrebno mnogo vremena našem iskusnom košarkašu Marku Simonoviću da osvoji Ruse i Sankt Peterburg. Reprezentativac Srbije i bivši prvotimac Crvene zvezde već u uvodnom delu sezone pokazao je da je veliko pojačanje Zenita.

Tim iz Sankt Peterburga je odlično počeo sezonu u VTB ligi sa skorom 4-1, kao i u Evrokupu gde je Simonović prošle nedelje sjajnom partijom i blokadom u poslednjem napadu direktno doneo pobedu protiv Ulma, dok je u sredu pao i Tofaš.

– Zadovoljan sam uklapanjem u ekipu i rezultatima. Osećam se zaista dobro i mislim da polako hvatam pravi ritam posle povrede, što je pokazao i poslednji meč i pobeda protiv Tofaša, izuzetno jakog protivnika, prvoplasirane ekipe u turskom prvenstvu. Pronalazimo svoju igru i verujem da ćemo biti sve bolji – ističe Simonović.

FOTO: STARSPORT

On kaže da se odlično uklopio u novu sredinu i da je u potpunosti fokusiran na obaveze koje ima na terenu.

– Sankt Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Nisam imao mnogo slobodnog vremena od kada sam došao, ali ono što sam do sada video je prelepo. Tek ću upoznati grad bolje, ali sada je najvažnije da pobeđujemo – govori Simonović.

Sjajni krilni košarkaš koji je zbog povrede šake propustio Evropski šampionat prethodnog leta sa velikim nestrpljenjem čeka „prozore“ i nastup za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetski šampionat 2019. godine.

– Jedva čekam nastup pred našim navijačima. Imamo kvalitetan sastav, odlične igrače i vrhunske trenere i siguran sam da ćemo i u kvalifikacijama igrati dobru košarku – zaključio je Simonović.

Reprezentacija Srbije u prvom ‘prozoru’ odigraće dve utakmice u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ u Beogradu , 24. novembra protiv Austrije i tri dana kasnije protiv Gruzije.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter