3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Čović vodio FMP do ubedljive pobede nad Cibonom

Objavljeno: 04.11.17 u 18:59

„Panteri“ su na domaćem terenu savladali Zagrepčane rezultaom 99:79, u okviru 7. kola regionalnog takmičenja.

Košarkaši FMP-a su praktično od početka do kraja utakmice imali rezultatsku prednost, najvećim delom dvocifrenu, međutim Cibona se držala u igri sve do poslednje deonice.

Hrvatski predstavnik pružio je još jednu vrlo lošu defanzivnu partiju, što je domaćin iskažnjavao i već do poluvremena došao do 15 poena prednosti (55:40).

Početak treće četvrtine doneo je rezultatski povratak gostiju, koji su serijom 7:0, nakon nesportke Odža sputili prednost rivala na jednoscifrenu  (55:47).

Ipak ekipa iz Železnika je uspela da iskontroliše ovaj nalet Zagrepčana, a u poslednju deonicu se ušlo sa vođstvom domaćina od osam poena.

Start poslednjeg kvartala doneo je i poslednji trzaj Cibone, koja je uspela da se u jednom trenutku približi na 73:69 i tada je delovalo da nas možda očekuje neizvesna završnica. Ipak usledilo je pet vezanih poena Čovića kao i trojka Bursaća, kojima domaćin ponovo odlaze na bezbedniju distancu.

Do kraja utakmice gosti više nisu uspeli da ugroze ti Vladimira Jovanovića, koji je do kraja upisao jednu vrlo ubedljivu pobedu.

Najefinaskini u redovma pobednika bio je Filip Čović sa 23 poena uz kojih je podelio i 10 asistencija, dok su po 15 dodali Majkl Odžo (7sk) i Nemanja Nenadić. Dvocifren je takođe bio i Stefan Pot koji je meč završio sa 14 poena.

Kod gostiju Najistaknutiji je bio Luka Žorić sa 15 poena, dok su Melvin Klivled i Josip Bilinovac dodali po 12. Docifreni su još bili i Karlo Uljarević, odnosno Džamar Jang sa po 11 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter