0
Evrokup

SAŠA OBRADOVIĆ: Koristim američko iskustvo

Objavljeno: 31.10.17 u 15:30

Lokomotiva sa srpskim stručnjakom na klupi odlično otvorila novu sezonu.

Košarkaši Lokomotive Kuban, predvođeni Sašom Obradovićem sa klupe, odlično su započeli novu sezonu pošto su zabeležili sve tri pobede na početku grupne faze Evrokupa. Lokomotiva Kuban se takmiči u grupi C i do sada je trijumfovala protiv Limoža, Albe i Lijetuvosa, a u sredu će za protivnika imati Bilbao. Obradović kaže da njegov tim, uprkos dobrim rezultatima, tek hvata zalet.

-Imamo dosta novih igrača i još uvek se praktično uigravamo i upoznajemo na terenu. Ipak i u takvim okolnostima vrlo je bitno dobijati utakmice, pogotovo one neizvesne, a nama se to dogodilo na dva gostovanja – u Francuskoj i u Litvaniji. Idemo u pravom smeru i verujem da ćemo dostići najbolju formu kada to bude bilo najpotrebnije – rekao je Obradović.

Ekipa iz Krasnodara je do trijumfa nad Limožom i Lijetuvosom došla posle neizvesnih završnica. Obradović smatra da takve pobede dodatno jačaju ekipu.

-Protiv Limoža smo izdržali pritisak, a protiv Lijetuvosa slavili u produžetku. Takve utakmice grade karakter pojedinaca, ali i ono što je najvažnije – i čitave ekipe. Iako na tim mečevima nismo na terenu izgledali onako po mom ukusu, moram da budem zadovoljan jer je ekipa pokazala zajedništvo kada je bilo najpotrebnije i izvojevala dve važne pobede – kaže Obradović.

Obradović je sa Lokomotivom prošle sezone ostvario sjajne rezultate i u VTB ligi i u Evrokupu, gde su stigli do polufinala, a  srpski stručnjak smatra da je ove sezone konkurencija još jača.

-I ove sezone nas dva puta vode do Evrolige i ne zna se koji je teži. U VTB ligi pored CSKA, Himki je napravio drim tim, a tu su i uvek neugodni Uniks, sa takođe izuzetno kvalitetnim sastavom kao i Zenit, a ne bih isključio ni mogućnost da se pojavi i neko iznenađenje. Što se Evrokupa tiče, konkurencija je mnogo jača nego prethodne sezone. Nalazimo se u ujednačenoj grupi gde svako svakog može da pobedi i siguran sam da će nijanse odlučivati o tome ko će proći u narednu fazu. Očekuje nas velika borba na svim frontovima i zbog toga moramo biti maksimalno spremni i fokusirani za svaku utakmicu – smatra Obradović.

Obradović je protekla dva leta proveo na stručnom usavršavanju u SAD, što se pozitivno odrazilo na rezultate njegovog kluba. 48-godišnji trener je ove godine radio sa Bruklin Netsima i smatra da je to iskustvo bilo izuzetno vredno.

-Veoma mi je koristio još jedan odlazak u Ameriku. Rad u letnjoj NBA ligi mi je doneo dodatna saznanja, koja sprovodim od ove sezone i koja mi daju određene rezultate. Vrlo je teško i praktično nemoguće preslikati rad iz NBA u Evropu, ali ako uzmete neke najbolje delove i prilagodite ih našim uslovima, onda možete očekivati samo pozitivne stvari – zaključio je Obradović.

Obradović i Lokomotiva Kubanj u sredu dočekuju Bilbao u Evrokupu, gde za sada imaju skor 3-0. U VTB ligi tim iz Krasnodara ima dve pobede i poraz, a ovog vikenda gostovaće ekipi Avtodora.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter