0
Košarka

NBA: Denveru nedovoljna usijana ruka Nikole Jokića, Bjelica odlično kristio minute u pobedi protiv Majamija (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.17 u 09:06

U najjačoj košarkaškoj ligi sveta sinoć je odigrano devet utakmica, a od naših igrača na teren su izašli Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, koji su pružili zpažene partije.

Ekipa Denvera zabeležila je poraz na gostovanju Njurork Niksima rezultatom 116:110, uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića kome izgleda jako prija igranje u „Medison Skver Gardenu“.

Srpski centar je za 30 minuta na parktetu ubacio 28 poena (9/15), uz čak šest pogođenih trojki iz 10 pokušaja, a uz to dodao je i osam skokova i dve asistencije.

Izvor:Youtube/FreeDawkins

 
Ipak ovaj učinak nije bio dovoljan za pobedu Nagetsa, pošto je domaćin čitavim tokom utkmice bio bolji i održavao rezultatsku prednost koja je sredinom treće deonice iznosila i plus 23.

Ipak početkom poslednjeg kvartala tim iz Kolorada je uspeo da smanji na 89:88, ali im Niksi nisu dozvolili da potpuno preokrenu.

Pored Jokića u redovima poražene ekipe dobru partiju je pružio i Džamal Marej sa 20 poena, Geri Heris je dodao dva manje, a dvocifreni su bili i Emanuel Mudiaj sa 15 odnosno Vil Barton sa 13 poena.

Kod domaćina blistao je Kristaps Prozingis koji je meč završio sa 38 poena i sedam skokova, odličan je bio i Kajl O’Kvin sa 15 poena i 12 skokova, dok je Tim Hardvej ubacio 13 poena.

Za razliku od Jokića Denvera, Minesota Nemanje Bjelice je sinoć imala više uspeha i nakon produžetka slavila na gostovanju protiv Majamija rezultatom 125:122.

Nakon nešto boljeg otvaranja meča domaćina, koji je početkom druge deonice imao 11 pona prednosti, Timbervulfsi su do poluvremena stigli do egala i do kraja je viđana potpuno izjednačena borba koja je završila u produžetku.

Izvor:Youtube/Real Ximo Pierto

Tamo su više koncentracije imali gosti, koji su na kraju došli do trijumfa u kojem je naš Nemanja Bjelica učestvovao sa devet poena i sa po dva skoka i ukrdene lopte, za 14 minuta na parktetu.

Kod Minesote najzapaženiji je bio Džef Tig sa 23 poena, 11 asistencija, šest osvojenih lopti i pet skokova. Poen manje je zbeležio Endrju Vigins koji je dodao i sedam skokova, Karl-Entoni Tauns utakmicu je završi sa 20 poena i 12 skokova, dok je Džimi Batler uz 16 poena imao i pet skokova.

Pobedu je sinoć zabeležio i Boston, koji je kod kuće savladao San Antonio rezultatom 108:94.

Seltiksi su prikazali vrlo sigurnu igru protiv Sparsa tokom čitavog toka utakmice. Do poluvremena je ekipa Breda Stivensa došlja do plus 15 i tu prednost je sigurno kontrolisala do samog kraja.

Izvor:Youtube/Real Ximo Pierto

Najefikasniji u timu iz Masačusetsa bio je Kajri Irving sa 24 poena i šest asistencija,Džejlin Braun je dodao 18 poena, dok je Al Horford meč završio sa dabl-dabl učinkom od 14 poena, 13 skokova i pet asistencija.

U timu Grega Popoviča, koji je nastupio bez Kavaji Lenarda najefikasniji je bio Pol Brendon sa 18 poena, Rudi Gej je dodao 14, dok su Pau Gasol i Lamarkus Oldridž dodali po 11.

LA Klipers – Golden Stejt 113:141
Portland – Toronto 85:99
Juta – Dalas 104:89
Memfis – Šarlot 99:104
Nju Orleans – Orlando 99:115
Majami – Minesota 122:125 pr.
Njujork – Denver 116:110
Boston – San Antonio 108:94

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter