2
Evrokup

FOTO: HOTSPORT

OSCILACIJE CRNO-BELIH: Prazan hod u finišu poluvremena koštao Partizan zaostatka

Objavljeno: 24.10.17 u 21:20

Završeno je prvo poluvreme meča između Bilbao Basketa i Partizana, nakon kojeg domaći tim vodi protiv srpskog predstavnika rezultatom 49:42.

Ekipa Miroslava Nikolića pružila je dobru igru tokom veće dela prvog poluvremena, ali ih je prazan hod u finišu koštao rezultatskog zaostatka.

Iako su Baskijci od samom starta preuzeli blagu prednost, crno-beli su ih konstantno partili i disali im za vratom i da nije bilo pet izgubljenih lopti u prvoj deonici imali bi i bolji rezultat po završetku prvog desetominutnog perioda. Ovako Bilbao ga je rešio rezultatom 26:21.

Ipak Partizan je početkom druge deonice uspeo brzo da preokrene rezultat u svoju korist i nakon koša uz faul Vilijamsa-Gosa povede sa 31:28.

Tokom čitavog prvog poluvremena naš tim je forsirao brzu igru, sa dosta trčanja, što je prouzrokovalo i veliki broj izgubljenih lopti koje je domaćin iskoristio da vrati rezultatsku prednost na svoju stranu i nakon tri uzastopne trojke povedu 41:35.

Usledio je prilično neefikasan finiš crno-belih, što je španski tim iskoristio i da stigne do prve dvocifrene prednosti (47:37), ali je do kraja ona ublažena na minus od sedam poena.

Prvi deo igre protekao je u znaku našeg internacionalca u redovima Bilbaa, Dejana Todorovića koji je praktično pogađao iz svih pozicija i na kraju skupio 15 poena (3/3 za dva, 3/4 za tri), dok je Aksel Ervel dodao osam poena.

Kod Partizana više od ostalih se istakao Najdžel Vilijams-Gos sa 14 poena dok su Miler, Marinković i Veličković dodali po pet poena.

0
0

2 Komentara

  1. Dobro je Muto ipak je samo 49 za poluvreme. Da je Prof.Dule na klupi onog Vanju nebi davio nego bi ga sutirao sve do svlacionice a vise od pola njih koji nose dres Partizana bi ih naterao da momentalno razduze sportsku opremu i da nikome ne spomenu da su je ikada i zaduzili. Na kraju,nisu ti jadnici krivi sto ih je Muta pametni doveo u Partizan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter