12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Drugi vezani poraz Zvezde na Jadranu, uzalud sjajna rola Ročestija (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.17 u 19:01

Crveno-beli su upisali drugi poraz u ABA ligi i to za samo nedelju dana.

Ovoga puta bolja je bila Cedevita koja je na svom parketu slavila rezultatom 79:76.

Poluhorogom Stipanovića poenterski je počela utakmica, a onda je Milko Bjelica nastavio tamo gde je stao protiv Barselone – trojkom za prvo vođstvo Zvezde. Bolja igra na samom startu, Lesor je upisao prve poene, potom i ukrao loptu, ali ju je Ročesti izgubio. U prvoj četvrtini je šansu Alimpijević dao Radičeviću i Jovanoviću posle kojih je u igru ušao i Davidovac na svom zvaničnom debiju u crveno-belom dresu.

Zvezda je vodila gotovo tokom celog prvog kvartala, ali je na samom kraju prvog perioda Musa trojkom doneo vođstvo Cedeviti. Zvezda je preokrenula u prvom napadu druge deonice kada je prvo Janković napravio blokadu, pa u kontri Feldin pogodio flouter. Onda sledi serija od 9:0 domaćina koju nije uspeo da preseče ni Alimpijević tajm-autom. Serijom je odgovorila i Zvezda čija je velika pokretačka snaga bio Ognjen Dobrić svojom trojkom. U poslednjem minutu prvog poluvremena Zvezda dolazi do preokreta nakon što je Branko Lazić iznudio nesportski faul i četiri poena sa linije bacanja.

I na početku drugog poluvremena je jedan od najboljih u timu Cedevite bio Džanan Musa koji je pogodio uz faul na početku trećeg perioda. Zvezda je za manje od dva minuta u ovom kvartalu ispunila bonus, a mlada nada Bosne i Hercegovine je nastavila i upisala svoj 17. poen ubačenom trojkom. U nastavku je Ročesti iznudio faul uz koš, a Feldin pogodio za tri, što je bilo dovoljno da vođstvo ponovo bude na strani gostiju. Do kraja pretposlednjeg perioda se igrao egal, Marfi i Vil Čeri su nosili svoj tim, dok je Nikola Jovanović imao dobre minute za Zvezdu.

Uzastopni promašaji na početku finalnog kvartala. Pero Antić ne uspeva da poentira iz nekoliko pokušaja, tek sa linije penala za prve poene uopšte u tom delu igre, nakon tri minuta. U momentima kada je Zvezda mogla da napravi odlučujuće poteze i donese novu pobedu, Pero Antić pravi naivan, nesportski faul koji vraća u igru Cedevitu i donosi joj prednost od četiri poena kasnije. Trojku postiće Tejlor Ročesti, a potom je i ukrao loptu Katiću i poentirao za svojih vezanih pet poena. Međutim Nikols vezuje četiri poena i donosi 75:72 u poslednjim sekundama utakmice.

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 79:74
/19:18, 20:21, 24:22, 16:13/

Dvorana: Dom sportova
Sudije: Matej Boltauzer, Sašo Petek, Mario Majkić.

CEDEVITA: Ukić 4, Krušlin 5, Džonson 13, Katić 4, Bajo -, Nikols 6, Slavica -, Žganec -, Musa 17, Čeri 6, Stipanović 10, Marfi 14.

CRVENA ZVEZDA: Radičević -, Davidovac 3, Lazić 4, Lazarević -, Antić 11, Dobrić 4, Feldin 11, Janković -, Ročesti 18, Lesor 2, Jovanović 9, Bjelica 12.

ABA LIGA, 5. KOLO:

Subota:

Budućnost – Mega Bemaks 84:64
Olimpija – Mornar 64:67
Partizan – Igokea 117:104

Nedelja:

Cedevita – Crvena zvezda 79:74

Ponedeljak:

18.00 FMP – Zadar
21.00 MZT – Cibona

0
0

12 Komentara

  1. ovaj se sam sa sobom dopisuje…haha
    inace, tek kad na dresu budemo imali dve drzavne firme i struja i gorivo se povecava da mi lazna institucija prezivela, e tad ce prestanemo. a mozda cemo i mi republiku srpsku oplackati da bi lagali navijace

    0
    0
    Odgovori
  2. OPET OVI STO VOLE, DA SE ODENU U ODORE BOJE SAHOVNICE IZGUBILI?
    STO MU TURSKIH KONJANIKA KAKO LI SE TO DESILO?
    AJDE VARVARI SU IH SLUCAJNO ALI OVI SU IH SA NAMEROM I TO DOOOOOOOOBRO HAHHHAHAHHHH
    P.S.UMIRE-GASI SE

    0
    0
    Odgovori
  3. …Vratite SAV novac koji su vam UDELILI iz Budz. R. Srb. I TO RETROAKTIVNO tj. ZA SVE 4 GODINE POSTOJANJA-UNAZAD, koji niste opravdali, posto necete ni ABA ljigu OBEZBEDITI OVE GODINE, 4 KK SE VEC ZNAJU.. .!. XXAAXXAA .!. SLI, zato ce i sledece godine u aba lj. ucestvovati FMP, tako da nema bojazni za novorodjene panterrre .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  4. Sramota me je da izadjem na ulicu zbog lazi nebojse covica u koje sam poverovao.bojkot do kraja.ovo je najgori tim u pslednjih 15 godina

    0
    0
    Odgovori
    • ALI VI NE POSTOJITE 15 GODINA JEDINO AKO RACUNAS I ZVEZDU POKOJNICU LAKA JOJ CRNA ZEMLJA!
      I TREBA DA TE SRAMOTA, TOLIKO MILIONA UZETO OD GLADNOG NARODA ZA OVO!

      0
      0
      Odgovori
  5. Sramota me je da izadjem na ulicu zbog lazi nebojse covica u koje sam poverovao.vise od polovine ovih ne moze da igra ni drugu ligu.samo potpuni bojkot,pa neka i

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter