0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mega nemoćna u ‘Morači’, Budućnost zauzela lidersku poziciju

Objavljeno: 21.10.17 u 19:01

Košarkaši Budućnosti slavili su ubedljivu pobedu na domaćem terenu protiv ekipe Mega Bemaksa rezultatom 84:64, u okviru petog kola regionalne lige.

Ekipa Aleksandra Džikića potvrdila je ulogu favorita u meču protiv mladg tima iz Sremske Mitrvice i trećom vezanom pobedom se barem na kratko osamila na liderskoj poziciji.

Podgoričani su u najvećem delu meča bili bolji rival, a gosti su tek na trenutke uspevali da priprete i rezultatski se približe, a meč je prelomljen u završnici treće četvrtine.

Nakon izjednačene igre u prvoj deonici, u drugoj je Budućnost uspela da dođe do dvocifrene razlike i na veliki odmor odlaze sa vođstvom od 42:33.

Početak drugog poluvremena doneo je nešto bolju igru Mege, koja je nakon četiri minuta igre uspela da priđe na 44:41,ali su domaćini odlično finiširali ovaj period i u poslednjih 10 minuta ušli sa vođstvom od 61:50.

Podgoričani su u poslednjoj deonici iskusno čuvali prednost, koja je do kraja narasla i do masimalnih plus 20 i tako se bar na kratko osamila na čelu ABA lige.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Nemanja Gordić sa 17 poena a pratio ga je Nikola Ivanović sa poenom manje. Dvocifren je takođe bio Petar Popović sa 11 poena.

Kod Mega najviše se istakao Dilan Enis sa 23 poena, dok je dvocifren bio još samo Vlatko Čančar sa 11.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter