0
Košarka

FOTO: STARSPORT

POTPUNI HAOS: Tri reprezentativca Srbije o tome da li će igrati kvalfikacije za Mundobasket…

Objavljeno: 21.10.17 u 18:48

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak od 35 igrača na koje računa za prva dva meča kvafikacija za Svetsko prvenstvo u novembru.

Na spisku se našao i veliki broj igrača koji nastupaju u Evroligi, a poznato je da ‘elitno’ takmičenje i FIBA Evropa vode rat. Povodom ‘prozora’ oglasila su se naša tri reprezentativca iz redova Unikahe.

– Ne znam! Za sada nisam pričao ni sa kim, ni sa ljudima iz Unikahe, ni sa nekim iz reprezentacije. Recimo, u četvrtak treba da igramo Evroligu, a u petak za reprezentaciju. Kako to da uradimo? Igranje za nacionalni tim je čast i veoma važna stvar, ali Unikaha me plaća i ove sezone treba da odigram mnogo utakmica za nju – rekao je Nemanja Nedović.

Dragan Milosavljević kaže da 90 posto igrača nema odgovor hoće li se ili ne odazvati pozivu u reprezentaciju.

– Iskreno, ne znam šta ću uraditi, a verujem da ne zna ni većina igrača. Klub nas plaća da igramo za njega i to je naš posao. Sezona je i bez ovoga bila dovoljno naporna. Vidite i sami da se igrači stalno povređuju, jer nemamo vremena za odmor. Igramo za reprezentaciju preko leta, a onda sledi duga sezona. Nikoga nije briga za to. Ja sam ponosan što sam na spisku selektora Srbije i želim da se borim za svoju zemlju, ali… Nalazimo se usred sukoba. Mislim da će za sledeću sezonu morati da postignu nekakav dogovor.

Za centra Unikahe i novog na spisku Aleksandra Đorđevića dileme nema, FIBA i Evroliga moraju za sto.

– FIBA i Evroliga moraju ovo da reše. Nema košarke bez igrača i zato treba da urade ono što je najbolje za nas i za sport u celini. Ja sam na spisku reprezentacije posle dugo, dugo vremena. Srećan sam zbog toga, ali to još nije ni konačno, to je lista od 35 igrača. Raspored koji imam sa Unikahom je ‘lud’ i svim igračima je teško – rekao je Dejan Musli.

Košarkaška reprezentacija Srbije prva dva meča igra u novembru protiv Gruzije i Austrije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter