0
Košarka

VREMEPLOV: Podsetnik na jednu od najžešćih i najkrvavijih tuča u istoriji košarke – Srbija vs Grčka (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.17 u 00:02

Akropolis kup 2010. godine doneo je jednu od najžešćih tuča u istoriji ne samo srpske, već i svetske košarke.

Na 2:40 pre kraja utakmice odigrane 19. avgusta 2010, pri vođstvu Grčke 74:73, Teodosić je napravio faul nad Focisom. Nezadovoljan tom odlukom, Teodosić j prigovorio sudijama, što se nije svidelo krilnom centru reprezentacije Grčke. Kako su već ranije imali neraščišćenih računa, kao igrači dva grčka velikana, Olimpijakosa i Panatinaikosa, usledilo je Focisovo unošenje u facu plejmejkera reprezentacije Srbije, a potom i pokušaj udarca, što su onemogućili pre svih Novica Veličković, Marko Kešelj i legendarni Dijamantidis. 

Onemogućen da udari Teodosića, Focis je u nemoći pljunuo Teodosića, na šta je Teodosić uzvratio odgurivanjem face grčkog košarkaša. 

Kada je još jednom pokušao da udari Tea, Focisa su Nenad Krstić i Veličković odvukli na drugu stranu. Tada se u ceo haos umešao Sofoklis Skorcijanitis, koji je nekoliko dana ranije iz Teodosićevog Olimpijakosa prešao u Makabi.

I to kao da je izazvalo opštu tuču, koja se završila Krstićevim bacanjem stolice ka Skorcijanitisu, i razbijenom glavom Janisa Burusisa, pošto je stolica, umesto Skorcijanitisa, pogodila Burusisa u glavu. 

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Youtube/slirintz)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter