0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Olimpijakos se kockao ali slavio protiv Unikahe, Srbi odlični

Objavljeno: 20.10.17 u 22:00

Crveno-beli iz Pireja slavili su na domaćem terenu protiv tima iz Malage sa 80:75, a odlične partije pružili su Nikola Milutinov na jednoj strani odnsno Dragan Milosavljević i Dejan Musli na drugj.

Olimpijakos je furiozno otvorio ovu utakmicu nošen triom Papapetru-Tompson-Milutinov i već do šestog minuta imao velikh 19:4 i tada se činilo da gostima preti težak poraz.

Ipak nakon katastrofalng otvaranja tim iz Malage se probudio, do kraja deonice dozvolio protivniku samo dva poena i smanjio na 10 razlike, a do odlaska na odmor prednost domaćina iznosila je svega četiri poena (37:33).

Treći kvartal doneo ne novo buđenje crveno-belih, koji ponovo dolaze do dvocifrene prednosti i u poslednjih deset minuta nose zalihu od 12 poena (59:47).

Ipak španski tim se nije predavao i na krilima Dragana Milosavljevića, koji do polovine poslednje četvrtine vezuje 10 poena (dve trojke), se ponovo vraća u igru.

Na nešto manje od četiri minuta pre kraja meča prednost Olimpijkosa je istopljena na svega tri poena (71:68), ali u naredna tri minuta usledila je njihova mini serija od 4:0, koja im obezbedila dovoljnu zalihu za sam finiš.

Najerfikasniji u redovima pobednika bio je Holis Tompson sa 15 poena, a pratio ga je naš Nikola Milutinov sa 12 poena (4/6 za dva) i pet skokova.

Kod Unikahe najbolju partiju pružio je Dragan Milosavljević (2/2 za tri)  koji je meč završio sa 14 poena i 5 skokova. a isti broj poena kao naš reprezentativac imao je i Rej Mekalum. Odličan je bio i Dejan Musli (6/8 za dva) koji je za 16 minuta upisao 12 poena i 7 skokva, a isti broj poena imao je i Džejm Ougustin. Nemanja Nedović utakmicu je završio sa 7 poena, četiri skoka i dve asistencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter