0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Himki siguran protiv Žalgirisa, odlična partija Markovića

Objavljeno: 20.10.17 u 21:25

Tim iz Podmoskovlja je na domaćem terenu slavio protiv Litvanaca, rezultatom 85:77, u okviru drugog kola Evrolige. Markvić blizu dabl-dabl učinka.

Ekipa Jorgosa Barcokasa odigrala je dobar meč protiv tima iz Kaunasa i pobeda ni u jednom njihova trenutku nije dolazila u pitanje.

Od samog starta ruski tim je nametnuo svoj ritam, preuze konce igre u svje ruke. Početkom druge deonice Himki stiže na opipljivih plus 14, a prvo poluvreme završava rezultatom 46:36.

Stanje na terenu se nije mnogo menjalo ni u nastavku. Domaćin je sigurnom igrom državao dvocifrenu prednost, u poslednju deonicu odneo 10 poena viška a kada je pčetkom poslednjeg kvatala doša do maksimalnih 68:53, postalo je praktično jasno da bodovi ostaju u Moskvi.

Najefikacniji u redovima pobednika bio je Tomas Robinson sa 19 poena i 10 skokova, pratio ga je Aleksej Šved sa 16 poena, a dobar je bio i Malkolm Tomas sa 14 pena i sedam skokova. U timu Himkija odlčnu partiju pružio je i naš Stefan Marković, koji je meč završio sa osam poena i devet asistencija.

Kod Žalgirisa najviše se istakao Paulijus Jankunas sa 24 poena i osam skokova, Aron Vajt je dodao 16 uz takođe osam uhvaćenih lopti, dok je Aleks Tupan dodao 13 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter