Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je daje njegova ekipa večeras ostvarila veliku pobedu protiv Barselone, ali da će ona imati težinu ako ekipa pobedi Cedevitu u Zagrebu u ABA ligi.

Povezane vesti

-Velika i važna pobeda za nas, posebno jer je došla posle dva poraza na jednu loptu u prethodne dve utakmice. Pobeda je važna zbog samopouzdanja, ali sada moramo da se okrenemo ABA ligi, to nam je prioritet. Odigrali smo odlično prvo poluvreme, zagradjivali koš, bili koncentrisani na njihove šuteve, imali smo više skokova, a to je za nas velika stvar u ovom trenutku-, rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Mladi stručnjak je istakao da je najvažnije da je ekipa posle tesnih poraza u prethodna dva meča ostala stabilna.

-Igrači su pokazali vrhunsku reakciju na prvom sledećem treningu, a to poštujem kod ekipe, što dobro reaguju na kritiku. Svaki igrač se podredjuje timu, počevši od najstarijih do najmladjih. Važno je što mladji pokazuju ozbiljnu reakciju i u ovoj utakmicu prave dobru ulogu u kojoj odmaraju iskusnije igrače, koji u pravim i odlučujućim momentima imaju potrebnu svežinu. Izostanak Nemanje Dangubića se nadoknadio dobrom energijom. Ovo je velika timska pobeda. Pobeda tima koji je sazreo u roku od par dana. Ima mesta za napredovanje, ali ovakve utakmice nas čine boljim-, rekao je on.

Alimpijević je rekao da je ekipa opet pokazala da ne paniči i da u odsudnim trenucima igra pametno. Prema njegovim rečima je bilo mnogo važnih trenutaka tokom utakmice, medju kojima 37 skokova njegove ekipe, ali i sedam „trojki“ Barselone iz 36 odsto šuta.

Trener Zvezde je naveo i da su kritike upućene njegovoj ekipi postale „dominantne na svakom koraku“, ali da je to motivisalo ekipu. Dodao je da nije u Zvezdi da bi se nekome dopao, da ne beži od odgovornosti i da analizira sebe kada analizira igrače.

-Posle ta dva poraza suočili smo se sa ne znam kakvim stvarima. Shvatam ljude koji porede Zvezdu, ali četvorogodišnji ciklus i poslednju godinu tog ciklusa u kojoj je Zvezda dostigla vrhunac i prva godina ovog novog ciklusa, besmisleno je porediti. Ova pobeda će značiti više ako budemo napravili potvrdu u Zagrebu. Moramo da dobijemo Cedevitu i da kažemo da smo pravi i onda ova pobeda ima težinu-, zaključio je Alimpijević.