2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

MUTA NIKOLIĆ: Čini mi se da publika razume šta radim…

Objavljeno: 18.10.17 u 22:26

Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić pokušao je da objasni razloge večerašnjeg poraza od Lijetuvos Ritasa, i pored vođstva u najvećem delu susreta.

On je na konferenciji za medije posle meča izjavio da je zadovoljan većim delom utakmice, ali i istakao nedostatke koji su odveli crno-bele u poraz rezultatom 91:80.

– Hteli smo da dobijemo, trudili smo se. Ali radi se o profesionalnoj ekipi koja za pet minuta iz naših grešaka može da napravi plus 10. Plejmejkeri još uvek ne razigravaju saigrače, igrali smo brzopleto, Miler je imao neke individualne akcije, pa je ugušio ekipu. Ja to ne volim. Jako je teško igrati Evropu sa ovako neiskusnim igračima, ali osam momaka čak ni ABA ligu nije igralo. Branili smo sa Đokom Šalićem dobro pik-en-rol, ali smo posrnuli i u odbrani kasnije.

Nikoliću je postavljeno pitanje da li je nešto lošija kondicija njegovih igrača presudila?

– Uvek možemo da napredujemo u tom delu, oni su fizički spremni. Mešao sam karte, dao šansu svima. Miler nije ni stigao na sastanak, mladi i neiskusni su nam igrači. Nas neiskustvo košta najviše.

Pozitivna stvar je velika podrška publike.

– Čini mi se da publika razume šta radim. Ja dajem šansu mladima, bacio sam u vatru Pecarskog koji je 2000. godište da rešava. Mnogo mi je falio Čakarević jer mi on drži celu odbranu. Ne mogu da se snađu ovi mlađi, recimo Stevanović je sitna gradja. A Ritas je igrao visoku trojku i držao mi predavanje. Mi imamo 13 igrača na treningu, radimo borimo se i ne odstupamo ni korak. Najbolju sam ekipu napravio za ovaj mali budžet.

Sa kim je zadovoljan od igrača?

– Ni sa Pecarskim nisam skroz zadovoljan, može bolje. U principu ni sa jednim nisam zadovoljan, igrali su na bljesak. Gavrilović je takav igrač, od zadatka, ne može da mi nosi napad. Nezadovoljan sam jer kod njih ide lopta, a kod nas nije dobra. Imao sam strategiju da američki plejmejkeri razigravaju i uče ove mlađe, ali to se ne desava za sada – zaključio je Nikolić.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ – Petar Lazić

0
0

2 Komentara

  1. Čini mi se da ti Muto pokušavaš da skineš teret sa igrača a svi znamo da imaš tim za najveće domete (osvajanje aba lige). Pricas o razvijanju mladih talenata a u prvoj petorci su ti uglavnom stranci i ne zna se jos koliko ce njih da dodje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter