6
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Neiskustvo ponovo uzelo danak, hrabri Partizan ispustio pobedu protiv Lijetuvos Ritasa (FOTO)

Objavljeno: 18.10.17 u 21:45

Košarkaši Partizana poraženi su od Lijetuvos Ritasa u drugom kolu grupe C Evrokupa rezultatom 91:80.

Čak 37. minuta Partizan je vodio protiv litvanskog tima, a onda je ponovo dozvolio sebi veliki pad, koji je iskusna ekipa poput Lijetuvos Ritasa i te kako umela da iskoristi i preokrene meč u svoju korist.

Na kraju drugi poraz u drugom meču, a ako se nešto može uzeti kao dobra stvar, jeste ogromna energija na ofanzivnom skoku i nešto bolja odbrana nego u nekim prethodnim utakmicama.

Počelo je fenomenalno po crno-bele serijom od 8:0, ali su se gosti posle tajm-auta vrlo brzo konsolidovali i uspostavili rezultatsku ravnotežu.

Partizan je ovaj meč počeo bez Patrika Milera, koji je danas imao saobraćajnu nesreću u Beogradu i kasnio je na utakmicu, čak i propustio zagrevanje, ali je on ipak ušao posle nekoliko minuta i uneo neophodnu agresivnost.

To je rezultovalo blagom prednošću za crno-bele, koji su upisali prilično veliki broj ofanzivnih skokova i to im je iz drugih šansi donosilo lakše poene i vođstvo na kraju prve deonice, ali i poluvremena.

Ipak, na drugoj strani bio je Gidraitis, koji je odigrao najveći broj minuta u prvom delu meča, ali i pored umora ubacio crno-belima četiri trojke uz dva zakucavanja u kontri. Da nije bilo toga, razlika bi u korist ‘parnog valjka’ bila mnogo veća od četiri poena na poluvremenu.

Očekivao se blagi pad u igri izabranika Miroslava Mute Nikolića, ali njega nije bilo u većoj meri u trećem kvartalu. Bilo je praznih minuta, ali je sve to nadomešćeno odbranom nešto boljom nego u prethodnih par utakmica, posebno onu u Berlinu.

Veću minutažu dobio je i Novica Veličković, što ipak nije iznenadilo goste, koji su imali odgovor na njegovu agresivnost.

Čak 37. minuta Partizan je imao vođstvo, sve dok nije proradio šut Lijetuvos Ritasa. Iz svih oružja, sa svih strana.

Prednjačio je Gudraitis (29), fantastični Beron (11), a najveće zasluge za trijumf Litvanaca idu pripadniku stare garde Mavrokefalidisu koji je ubacio 26 poena, od čega tri trojke u poslednjoj deonici, a jednu sa skoro devet metara na minut i po pre kraja kojom je doveo svoj tim do vođstva od deset poena razlike.

U timu Partizana najbolji je bio Patrik Miler  sa 24 poena, ali je problem što je jedini dvocifreni pored nejga bio samo Vilijams-Gos sa 11 ubačenih koševa.

PARTIZAN – LIJETUVOS RITAS 80:91 (17:15, 26:24, 19:21, 18:31)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 5.000
Sudije: Himenez (Španija), Romano (Izrael), Rodsand (Norveška).

PARTIZAN: Miler 24, Vilijams Gos 11 (6as), Tadić, Aranitović 2, Marinković 8 (7sk), Veličković 1, Tomić 2, Pecarski 9, Gavrilović 9, Andrić 5, Stevanović 5, Šalić 4.

LIJETUVOS RITAS: Normantas 2, R. Karter 2, Lukauskis, Mavrokefalidis 26 (6sk), Ehodas 4, Beron 11, Jomantas, M. Karter 9, Gidraitis 29, Piterson 9.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

6 Komentara

  1. Nisi ti moj Milane nista bolji od tog nesrecnika kojeg prozivas. Komentari navijaca domaceg predstavnika u EL na vest o porazu Partizana 3od3?!

    0
    0
    Odgovori
    • Ne spavam, ali ne zbog tuge vec zato sto gledam NBA.A sto se tice Partizana pa ja vise verujem u njega posle ove zadnje utakmice.
      Igrao je u najmanju ruku ravnopravno sa klubom koji je na jednu loptu izgubio od Zalgirisa.
      To su ti oni sto su vas skoro ofarbali u zeleno haha.
      Igrao je bez najnovijeg pojcanja i bez Cakarevica koji je vazan u odbrani a narocito u defanzivnom skoku.
      Nakon ove utakmice vidim da Partizan napreduje i postaje sve jaci!
      I AKO IMA JEDAN OD NAJMANJIH BUDJETA U ABA LIGI UMESACE SE ON JOS KAKO ZA F4.
      A STO SE TICE EVROPE CILJ JE OSNOVNI DA SE MLADI IGRACI UIGRAVAJU POPUT PECARSKOG RECIMO.
      POLAKO, DOCI CE SEZONA DA OPET OSVOJIMO, ONO STO SMO OSVOJILI ZNAS ONO TITULU PRVAKA EVROPE, MISLIM ZNAM DA NE ZNAS A I TVOJ BIVSI POKOJNI KLUB NE ZNA A I OVAJ SADASNJI NE ZNA.NEMA VEZE PROSLI STE GRUPU BAR I TO JE NESTO.
      A TI KADA ZASPIS, NEMOJ DA SANJAS VARVARE, JER UMEJU DA DONESU KOSMARE.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter