Malo ko je u početku verovao da je moguć ovakav transfer u Partizan, a novi as crno-belih otkriva zašto je napravio baš takav izbor.

Povezane vesti

Čekao se centar u Partizanu i konačno su ga navijači i stručni štab dočekali. U Humsku je stigao Samardo Samjuels bivši igrač Barselone, Armanija iz Milana, kao i Klivlend Kavalirsa, a stiže iz Makabi Haife i Kine gde je proveo nekoliko meseci.

– Bilo je još nekih ponuda, ali želeo sam da dođem u tim iza koga je bogata tradicija, koji ima izlazak u Evropu, ali i zemlju koja voli košarku. A sve to poklopilo se sa ponudom Partizana – rekao je Samardo Samjuels za sajt ‘Basketball sphere’.

Pregovori su trajali nešto duže, ali Samjuels ističe da nije imao nikakvu dilemu.

– Ne, nije bilo nijednog momenta dileme, već sam jednostavno želeo da budem fer prema Makabiju iz Haife. Pozvali su me da idem s njima na turneju u SAD i odigram mečeve protiv NBA timova, pa nije bilo u redu da ih napustim usred toga. Čim sam završio poslednju utakmicu potpisao sam ugovor i eto me, spremam se za Beograd.

– Hteli su da ostanem, ali pre nego što sam izabrao Partizan dobro sam se upoznao sa košarkom u Srbiji i tom regionu koja je kvalitetnija, zahtevnija. Dolazim u zemlju koja je vicešampion Evrope, olimpijski i svetski vicešampion. Čuo sam za slavne dane Partizana koji sada ima mlad tim, ali želi opet da se uspe na vrh, takođe znam koliko je vaša zemlja dala odličnih igrača, trenera. Meni je 28, u najboljim sam košarkaškim godinama. Mislim da je Partizan sjajna prilika, da mogu da pomognem mladim momcima. Naravno, čeka nas veliki posao.

Poručio je da stiže potpuno spreman u crno-beli tabor.

– Sezona je počela, tako da ćemo u hodu da se upoznajemo, ali dolazim spreman, što sam pokazao i tokom turneje u SAD. Ne brinite, biće sve u redu.

Samjuels je inače Jamajčanin, a zanimljivo je da se veoma dobro poznaje sa Juseinom Boltom, najboljim svetskim atletičarem.

– Oh, da, Jusein je legenda. Pre njega smo imali Boba Marlija. Sada je Jusein kao on. Odrasli smo u istom kraju grada, njegova i moja majka su prijateljice. Veliki je, zaista je veliki, ali i danas posle svih tih čuda koja je napravio, ostao je i dalje sjajan momak – istakao je Samjuels.