Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je Memfis otpustio mladog srpskog reprezentativca Radeta Zagorca, a sada se spekuliše gde bi on mogao da nastavi karijeru.

Kolonija Srba u najjačoj ligi sveta smanjena je za jedno ime. Naime, Rade Zagorac je 2016. godine draftovan od strane Boston Seltiksa koji su ga prosledili Memfis Grizlsima. Mladi bek se iz SAD vratio u Megu, da bi ovog leta prošao kompletne pripreme sa ‘grizlijima’ i igrao prijateljske utakmice. Nije Srbin blistao, ali je pokazao da može biti biser za vreme koje dolazi. Ipak, u Memfisu to tako nisu procenili, te je na iznenađenje svih u Srbiji sa Radetom Zagorcem raskinut ugovor. Sada se postavlja pitanje gde će karijeru nastaviti supertalentovani košarkaš.


Opcija ostanka u SAD, tu mislimo na NBA ligu i razvojnu ligu, nije realna. Realnije je da se vrati u Evropu, a možda i najrealnija opcija je povratak u Srbiju. Tačnije, ovde su Radetu vrata širom otvorena.

Naime, nije tajna da je Rade Zagorac dugi niz godina bio velika tiha patnja ‘večitih rivala’, te se već počelo sa spekulacijama da li crveno ili crno-beli dres će obući. Naravno, uvek je opcija i povrtak u Megu, mada se nekako čini da je mladi bek prerastao ABA ligu i da je vreme da se pokaže u utakmicama Evrolige ili Evrokupa.

Crvena zvezda bi bila sigurno primamljivija zbog Evrolige. Naravno, vodimo se samo spekulacijama, jer nijedna od strana za sada nije pokazala interesovanje. Takođe, Crvena zvezda je popunjena na poziciji beka i krila, te su joj glavne mete ‘teški centar’ ili ‘četvorka’.

Sa druge strane Partizanu je potreban igrač profila Radeta Zagorca, mlad, ali i sa dovoljno iskustva da vodi crno-bele ka plej-ofu ABA lige, kao i do pobeda u Evrokupu. Takođe, nije tajna da talentovani košarkaš simpatiše crno-bele, pa bi ga ta ‘hemija’ mogla preporučiti novoj upravi ‘parnog valjka’.

Naravno, sve ovo je samo na bazi spekulacija, a glavnu reč o tome gde će Rade Zagorac nastaviti karijeru imaće jedan od najboljih menadžera na svetu Miško Ražnatović, čiji je Rade agent.