4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ: Sećate se Mekela, Tompsona… Znamo mesta na aerodromima gde možemo da spavamo!

Objavljeno: 03.10.17 u 15:10

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da su ključni ciljevi za ovu sezonu poznati, osvajanje titule u Jadranskoj ligi, prvenstvu Srbije i Kupu Radivoja Koraća, i da misli da će ih taj košarkaški klub ostvariti.

– Kakav ćemo presek imati na kraju sezone, to ćemo videti. Ključni ciljevi se znaju i mislim da ćemo ih ostvariti. Zaboravili smo odakle smo krenuli 2011. godine. Moramo da budemo na zemlji, da ne plovimo u nekakvim oblacima – rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Zvezda će pokušati da osvoji Jadransku ligu, kao i srpsko prvenstvo i Kup Radivoja Koraća, dok će Evroligu igrati bez opterećenja.

Čović je konkurente u Jadranskoj ligi, čiji će pobednik naredne sezone igrati Evroligu, nazvao „interesantnim“.

– Oni su svake godine jaki, a ove moram da pazim jer predsedavam. Svi se svake godine pale na Crvenu zvezdu i mene to raduje jer imamo crvenu boju na dresu. Koliko se oni pale toliko mi radimo kao vatrogasci – rekao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih je ocenio da su klubovi regionalnog takmičenja „dosta dobri“ i „ujednačeni“.

– Biće iskušenja. Očekujemo da Jadranska liga u pogledu regularnosti ima viši nivo nego prošle godine – naveo je on.

Ponovio je da se Zvezda neće opterećivati u Evroligi.

– Ne želimo bilo kakva opterećenja, bez obzira na to što su očekivanja uvek velika. Svi koji imaju velika očekivanja, imaju pravo da budu nerealni, a mi koji radimo taj posao imamo obavezu da budemo realni – rekao je Čović.

On je istakao da je Zvezda srećna što je među 16 klubova Evrolige i želi što više „dobrih i neizvesnih utakmica“, kao i da će se na svakoj truditi da pobedi.

Zvezda će, po rečima Čovića, Barselonu u Evroligi dočekati u hali „Aleksandar Nikolić“, dok će se za ostale utakmice „videti“.

Čović je kazao da je zadovoljan time kakvu ima ekipu, koju je birao stručni štab uz saglasnost uprave, „kako to i treba da se radi“.

Velika baza igrača, kojih u Zvezdi trenutno ima 15, uz mogućnost dopune, tu je zbog toga što će beogradski klub igrati skoro 90 utakmica ove sezone.

– Igraćemo skoro 90 utakmica i neće biti lako kada se uključe i putovanja. Nažalost nemamo mogućnost da idemo čarterima. Znamo tačno na aerodromima pozicije gde možemo dobro da spavamo. Pokušali smo da nađemo avion koji ima bar polovinu terena pa da odradimo po koji trening, ali još nisu takve proizveli – rekao je Čović uz osmeh.

Po njegovim rečima, koncept i sistem kluba je prethodnih godina davao „određene rezultate“, a da sada ostaje da se „radi i iz dana u dan približava zacrtanim ciljevima“.

FOTO: STARSPORT

On je rekao da je praksa da se tokom sezone uočavaju slabosti i dopunjavaju pozicije „koncept ozbiljnih klubova“, ali da sve mora da bude u skladu sa mogućnostima.

– Sećate se Mekela, Tompsona… To smo preživeli u hodu i bili napadani sa svih strana, a mislim da smo tada napravili interesantan, odličan rezultat – rekao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih je rekao da misli da je trebalo da pojedini mladji igrači dobiju veću šansu prethodne sezone, ali da se po dolascima i odlascima videlo kakva su razmišljanja, ali i zamerke.

– Naše je da radimo i igramo, a po potezima ste videli ko je ostao, a ko otišao u doradu, kakva su naša razmišljanja i kakve su naše zamerke. Radićemo na razvoju Boriše Simanića i Petra Rakićevića. Na ovim prostorima imamo običaj da veoma brzo dižemo sportiste do velikih visina. Talenat je odličan stvar, ali samo dva do tri odsto. Moraš da imaš veliki talenat za rad, da bi onaj drugi mogao da se podiže na viši nivo. Ne kažem da ovi momci nisu radili, ali ima tu puno faktora – rekao je Čović.

Po njegovim rečima, sporazum Zvezde i FMP-a „nekima ne prija“, ali je naveo da klub neće stati u tom procesu.

On je istakao i da klub „mora da ima funkciju proizvodnje igrača za transfere“ jer je to značajan prihod za funkcionisanje kluba“, a letos je prihodovala dva i po miliona evra od transfera, što je „nešto manje od polovine budžeta“.

Zvezda je potpisala jednogodišnji ugovor sa kompanijom „Huawei“, a Čović je rekao da je njegova vrednost „veća od 100.000, a manja od 300.000 nečega“.

0
0

4 Komentara

  1. Kada i u zabeli saznas gde su mesta na kojima mozes da spavas to ce znaciti da se ova nasa tanzanija pretvara u drzavu…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter