0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

OGLASILA SE CEDEVITA: Evo šta su Zagrepčani rekli o optužbama da promovišu “ustaštvo“

Objavljeno: 26.09.17 u 13:10

Hrvatski šampion i osvajač prvog ABA Superkupa objavio je zvanično saopštenje povodom optužbi za promociju ustaštva.

Povod za ovakve optužbe bio je font slova “u“ koji su Zagrepčani koristili u pojedinim prilikama, a koji je asocirao na poznati ustaški simbol.

Iz Cedevite su poručili da će promeniti “sporni” font na novim dresovima.

U saopštenju kluba iz Zagreba se, između ostalog navodi:

Nakon što je u delu medija zlonamerno objavljeno kako KK Cedevita fontom slova na dresovima igrača promoviše ustaštvo, klub ima potrebu javno reagovati, iako je reč o suludim optužbama.

KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo insistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i evroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, takmičenje i timski duh jedine su vrednosti koje promovišu igrači s dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se išta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se politikom na bilo kom nivou bavila. Naš je profesionalni pogon, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narandžastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i inih orijentacija. Jednako smo mislili kad je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, jednako kad su u ekipi igrali Smodiš, Warren ili Ukić.

To više nas bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova. No, svakome ko ima ikakvu dilemu oko vrednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije, nezavisno o provenijenciji, kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo ko osetio povređenim, a kako bi se izbegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamenićemo u najkraćem roku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter