3
Košarka

FOTO: STARSPORT

FENERU TRIJUMF, PARTIZANU NADA: Crno-beli propisno namučili šampiona Evrope, imaju čemu da se nadaju!

Objavljeno: 26.09.17 u 20:40

Fenerbahče je sa 82:68 savladao Partizan u revijalnoj utakmici odigranoj u dvorani „Aleksandar Nikolić.

Tim Fenerbahčea je odlično otvorio meč, preko Nanelija i Veselog stigli su do 5:0, dok su se ređali promašaji Marinkovića, Gosa i Šalića. Preko Vonamejkera stigli su gosti do osam poena prednosti, da bi Šalić i Gos vratili Partizan na četiri poena manjka.

Razigrali su se Naneli i Tompsom, potom je pogodio i Gudurić, pa je rezutltat u šestom minutu meča bio 18:4, a Čakarević je smanjio na 18:6. Usledila je nova serija Fenera, odgovorio je Miler, potom je pogodio i Vanja Marinković, pa je prvi period završen 27:16 za Fener.

FOTO: STARSPORT

Drugu deonicu odlično su otvorili gostujući košarkaši, Datome je pogodio, nakon toga i Miler, da bi usledilo malo zatišje. 

Prazan hod prekinuo je Vilijams Gos uz faul, pa je rezultat glasio 33:22 u 16. minutu, da bi Meli trojkom povećao na 36:24.

Pecarski je prvom trojkom smanjio na 36:27, nadovezao se Šalić, a seriju 8-1 zaključio je Pecarski drugom trojkom za 37:32.

Treću deonicu otvorio je Partizan košem Marinkovića, nadovezao se Čakarević, prišli su na 39:37, da bi uzvratio Fener preko Veselog.

Trojkom Marinkovića prišli su na 41:40, Tompson je ubacio dvojku za 43:40. 

FOTO: STARSPORT

Partizan je poravnao na 43:43, ali je prednost Feneru vratio Veseli zakucavanjem, da bi Šalić ponovo poravnao na 45:45.

Pogađali su crno-beli, pre svih Marinković i Gos, ali je Fener najviše zahvaljujući Naneliju na poslednji odmor otišao sa 59:53.

Guler i Andrić su razmenili trojke, da bi Miler vratio Partizan na šest poena zaostatka – 67:61.

Tu prednost su držali igrači Fenera, a potom je Vonamejker povećao na 71:63, Tompson na 75:64, da bi Vonamejker praktično potvrdio trijumf dvojokm u 38. minutu.

FOTO: STARSPORT

Na kraju, 82:68 za Fenerbahče, uz nadu Partizana da, nakon jakog otpora šampionu Evrope, može da igra važnu ulogu u ovoj sezoni ABA lige i Evrokupa.

 

Crno-beli sezonu otvaraju u petak protiv MZT-a u Skoplju.

0
0

3 Komentara

  1. Pazi na zadnji pasus 🙂
    Utakmica revijalna, i na osnovu toga da se neko nada da ima jaku ekipu? Pa to samo kod nas ima..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter