1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NOVI TIM, NOVI KONCEPT: Muta Nikolić o Feneru, Željku i najvažnije – pojačanju na mestu centra

Objavljeno: 25.09.17 u 16:32

Na promociji novog dresa za sezonu 2017/2018 trener Partizana Miroslav Nikolić je govorio o novom timu crno-belih, ali i sutrašnjem spektaklu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Partizanu u generalnoj probi pred početak sezone dolazi u goste ekipa Fenerbahčea, šampiona Evrope, predvođena velikim partizanovcem Željkom Obradovićem.

– Ne treba mnogo trošiti reči na Željka Obradovića i ekipu koja je šampion Evrope. Hvala mu što ih je doveo u Beograd. Nije realno da se suprotstavimo Feneru, ali mislim da je to dobar test uoči početka sezone, jer već u petak idemo u Skoplje. Koncept se promenio u odnosu na prethodne dve godine. Meni je u interesu da promovišemo i prodajemo mlade igrače, poput Marinkovića, Pecarskog ili Tadića. Imamo dva iskusna igrača, Veličkovića i Čakarevića. Naša dva stranca su takođe mladi. Partizan će ove godine imati sigurno dosta rezultatskih oscilacija, ali sam zadovoljan onim što smo do sada odradili. Ne isključujemo mogućnost da nam se priključi centar – izjavio je Miroslav Nikolić.

Izdvojio je tri favorita pred početak sezone u ABA ligi.

– Nismo videli sve ekipe. Favoriti su Budućnost, Zvezda i Cedevita. Sve ostale možemo da dobijemo i da izgubimo od njih. Mega, na primer, igra samo jedno takmičenje, odmara se tokom nedelje, dok ćemo mi dolazimo sa puta, umorni. Oni će sigurno biti u najboljih pet, imaju dobar tim, a igraju i samo jedno takmičenje. To je velika prednost, koju je nekad imao i Radnički Kragujevac, pa je i pobeđivao velike ekipe.

Pojasnio je da Partizan želi da živi od prodaje igrača i da su zato svi ugovori potpisani na dve ili više godina, čak i sa strancima.

-Imamo mladu ekipu. Sigurno da će tim igračima faliti treninzi. Šta je tu je, kroz utakmice ćemo ulaziti u formu. Nikola Marković i Aca Matović su eksperti za mlade igrače. Imaćemo dosta posla. I ja sam zakasnio. Direktno sa puta sa reprezentacijom sam otišao za Bar. Imamo i probleme sa povredama, pojedini igrači su preforsirani, igrali su po 40 minuta, upravo zbog toga.

Najveća nepoznanica do početka sezone biće odluka oko angažovanja novog centra, što će se po rečima Nikolića rešavati u hodu.

– Dobiće priliku ova dva mlada igraca. U hodu ćemo praviti tim. Ima nekoliko igrača koje pratim, ali želimo prvo da vidimo kakvi su naši rezultati. Ovi mladi igrači treba da se afirmišu kroz Partizan. Videćemo da li će nam trebati centar. Trenutno uopšte nemamo unutrašnju igru. Zato i razmišljamo o strancu. Nateraćemo ove naše centre da igraju agresivno, u odbrani i napadu. Igrači koji su sada tu će dobiti šansu sigurno – zaključio je popularni ‘Muta‘.

Partizan sutra od 18:45h igra protiv Fenerbahčea u dvorani ‘Aleksandar Nikolić, a sezonu otvara narednog vikenda protiv MZT-a u Skoplju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter