0
Košarka

FOTO: STARSPORT

EMOTIVNO VEČE U JDP: Održana premijera filma ‘250 stepenika’

Objavljeno: 25.09.17 u 21:11

U prepunoj sali „Ljuba Tadić“ u Jugoslovensom dramskom pozorištu večeras je premijerno prikazan dokumentarni film „250 stepenika“. Film nastao u produkciji PGMnetworka, autora novinara Vladimira Pajića, u režiji Vladimira Kurćubića 30 godina kasnije priča priču o generaciji košarkaša koja je 1987. godine osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo u italijanskom gradiću Bormiju. Ovaj dokumentarni film u kojem se pojavlju svi igrači i članovi stručnog štaba koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Legendarne košarkaše gledaoci nisu imali priliku da vide samo na velikom platnu. Posle projekcije filma Svetislav Pešić i njegovi tadašnji izabranici pojavili su se na sceni, poklonili se odušeljenoj publici i zajedno sa autorom Vladimirom Pajićem pričali o fillmu. Nakadašnji selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije svoje bivše pulene iznenadio je priznanjima i plaketama koje im je 30 godina kasnije uručio za sve ono što su pružili 1987. u Bormiju, ali i sve ono što su nakon toga dali košarci. Igrači, pre svih, kapiten Aleksandar Đorđević nisu krili emoije…

Mnoge od njih nisam video 30 godina. Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili – imeđu ostalog rekao je Dino Rađa.

Ovom prilikom predstvaljena je i knjiga novinara Vladimira Stankovića „Bajka iz Bormija“. Posle ove premijere, film „250 stepenika“ sačekaće na televizijsko emitovanje, na nekom od kablovskih kanala, ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Interesovanje za film je veliko, a blagovremeno ćete biti obavešteni koja Televizija će dobiti pravo emitovanja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter