0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JURE ZDOVC: O Zvezdi i poziciji koja fali Cedeviti da sklopi ‘mozaik’

Objavljeno: 22.09.17 u 23:33

Cedevita se pobedom nad Megom plasirala u finale Superkupa ABA lige, a posle meča duže druženje sa novinarima imao je trener Zagrepčana Jure Zdovc.

Iskusni stručnjak je istakao da ne razmišlja o protivnicima u ABA ligi, već o svom timu koji je daleko od željene forme i koji ima svojih problema. Ipak, osvrnuo se na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

– Ne znam tačno kakvi su nam protivnici u Jadranskoj ligi jer trenutno imam svoje probleme. Idemo iz utakmice u utakmicu, a svaka ekipa je dobra i može da te pobedi ako nisi 100 odsto pravi. Crvena zvezda je svakako jedna od njih, ali da bismo došli do Zvezde moramo da pobeđujemo. Vreme će pokazati kakva će Zvezda da bude, ali to je ekipa koja ima tu inerciju kada igra pred svojom publikom, koja joj daje vetar u leđa – rekao je Jure Zdovc.

Cedevita još uvek nije formirala tim, Vil Čeri se povredio, a čeka se ‘petica’, jer se sezona u Kini produžila, a Krisa Džonsona nema.

– Imamo mnogo materijala da se dobro spremimo i dočekamo početak sezone. Tim još nismo zaključili, Vil Čeri je povređen, što vuče kroz cele pripreme, a i fali nam centar – rekao je trener Cedevite.

Naravno, bilo je i lepih reči o zlatu Slovenije na Eurobasketu u Truskoj.

– Neverovatno kako se sve to složilo. Igrali su na najvišem mogućem nivou i zasluženo osvojili zlatnu medalju. Samo su rasli. Nadam se da će Slovenija ovo da iskoristi jer ima veliki pad klupske košarke – rekao je Zdovc.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter