0
Košarka

FOTO: STARSPORT

FIBA JE NA POTEZU: Ovo bi mogao da bude tim Srbije u kvalfikacijama za Mundobasket

Objavljeno: 21.09.17 u 16:55

FIBA je poželela da imitira FIFA, ali se u tome malo zaigrala, te će kvalfiacije za Mundobasket više ličiti na neko drugorazredno takmičenje, nego na mečevi koji će možda odlučiti novog šampiona sveta.

NBA je rekla svoje, igrači iz najjače lige sveta neće moći da igraju u kvlafikacijama za Svetsko prvenstvo. Nedugo zatim javila se i Evroliga, odgovor isti. Sada se postavlja pitanje ko će igrati za Srbiju u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo?

Znamo sigurno ko neće. To su NBA igrači Miloš Teodosić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić. Takođe, ni igrači Evrolige, a to su Nemanja Nedović, Nikola Kainić, Marko Guduruć, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Vasilije Micić, Dragan Milosavljević i svi Srbi iz Crvene zvezde.

Tako će Aleksadnar Đorđević moći da računa samo na igrače iz Evrokupa,FIBA Lige šampiona i domaćeg prvenstva. Od igrača iz Istanbula to su Stefan Jović, Milan Mačvan, Vladimir Lučić i Stefan Birčević, potom Marko Simonović i Miroslav Raduljica, mada je teško za očekivati da će se ovaj drugi ‘cimati’ iz Kine zbog duela sa Austrijom, Gruzijom i Nemačkom.

Od domaćih igrača zanimljivi su sigurno Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Marko Pecarski i Vanja Marinković. Tu su i internacionalci Danilo Anđušić, Stefan Peno, Nenad Miljenović, Ivan Paunić i Stevan Jelovac.

Totalno drugačija ekipa od one koja je igrala na Eurobasketu, ali i od none koja bi igrala na Svetskom prvenstvu ako se tamo plasira.

Podsetimo, Srbija se u kvalfikacijama naalazi u grupi sa Gruzijom, Austrijom i Nemačkom. Tri tima izboriće plasman u narednu rundu gde se ukršta sa tri selekcije iz grupe Velika Bitanija, Estonija, Grčka i Izrael.

Evo i termina kvalifikacija, sem ako Evroliga ne ubedi FIBA da promeni svoju odluku:

Kvalifikacije za Mundobasket 2019.

1. kolo – 24. 11. 2017.

Srbija – Austrija

2. kolo – 27. 11. 2017.

Srbija – Gruzija

3. kolo – 22. 2. 2018.

Nemačka – Srbija

4. kolo – 25. 2. 2018.

Austrija – Srbija

5. kolo – 29. 6. 2018.

Gruzija – Srbija

6. kolo – 2. 7. 2018.

Srbija – Nemačka

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter