0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

HOĆE LI POPUSTITI: Evroliga našla rešenje za ‘prozore’ i poslala ga na adresu FIBA! (FOTO)

Objavljeno: 21.09.17 u 13:45

Evo kako bi svi košarkaši mogli da igraju i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i redovne klupske utakmice.

Kao što je poznato, sve reprezentacije koje učestvuju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine će imati velikih problema oko sastava timova zbog čuvenih ‘FIBA prozora’, jer zbog njih neće moći da učestvuju igrači iz Evrolige i NBA lige.

Stoga je organizacija Evrolige smislila način kako da sve strane budu zadovoljne. Ali, kako će na to reagovati Svetska kuća košarke?

Naime, po ovom predlogu najbitnije je ispoštovati pet stavki, a to je da svi nacionalni savez moraju da imaju sve najbolje reprezentativce u timu i da sve reprezentacije igraju zvanične utakmice na domaćin terenima.

Takođe, kada govorimo o ‘problemu vremena’, to je da takmičenja nacionalnih selekcija traju četiri nedelje uz dve nedelje priprema, a da klupske obaveze traju 38 nedelja. Uz to, svaki od igrača dobio bi najmanje mesec dana odmora.

Upravo to je Evroliga poslala na adresu FIBA, pri čemu bi druga polovima juna bila za pripreme igrača, ceo jul za utakmice kvalifikacija, avgust bi bio mesec odmora. Zatim bi od septembra do sredine jula na snazi bila samo klupska košarka.

Predlog deluje prilično realno, ali pitanje je kako bi na to reagovala FIBA…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter