0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘BAM’: Pero Antić ide u ‘penziju’

Objavljeno: 21.09.17 u 15:49

Vratio se Pero Antić tamo gde mu je srcu milo u Crvenu zvezdu, a evo šta o svom povratku kaže Makedonac i šta je otkrio u intervjuu za Sport klub.

Ponovila je novo-satra ‘četvorka’ Crvene zvezde ono što je već rekla, a to je da se odrekao mnogo većeg ugovora samo da bi uživao u klubu koji voli, gde će igrati za navijače.

– Došao sam na svoje insistiranje i odrekao sam se velikog dela ugovora, ali nije sve u novcu na kraju krajeva. Želim da završim karijeru kako treba, u klubu u kojem sam opušten i igram za navijače, a i blizu sam kuće – počeo je priču za Sport klub, Pero Antić  i dodao:

– Sad sam 12 godina stariji u odnosu na prvi dolazak, prelepo je biti ponovo u klubu koji volim – mislim da će ovo biti poslednja godina moje karijere, da završim u Zvezdi kao što sam i hteo. U odnosu na moj prvi period, klub se izdigao na svakom mogućem nivou – marketinški, biznis, pa i rezultatski, a nadam se da ćemo mi da nastavimo niz uspeha i da radujemo navijače.

Makedonac je imao samo reči hvale na račun novih saigrača, pre svega mladih igrača.

– Vrhunski su talenti trenutno u Zvezdi, svi su izvanredni momci i zaista ne mogu nikoga da izdvojim. Atletski su sjajni, a na meni je da pomognem iskustvom, stvartima koje sam ja radio tokom karijere i stvaranjem hemije jer bez hemije nema rezultata. Naravno, kada uđem na teren, minut, dva ili deset, uradiću sve što mi telo dozvoljava. Trener odlučuje o minutaži, zavisi od osećaja i situacije u igri. Svako treba da zna ulogu u timu – ako si igrao po 30 minuta, pa ne igraš, nema ljutnje tu. Tim u kojem svako zna gde mu je mesto često ima uspehe – rekao je Pero Antić.

Kod trenera Dušana Alimpijevića mu ipak nešto smeta, a to je igranje agresivne odbrane, to jest mnogo trčanja.

– Trener Alimpijević voli agresivnu igru u odbrani, a onda se se mnogo trči, što meni ne odgovara“, kaže Antić uz smeh: „Šalim se… Mislim da će odbrana biti zaštitni znak ove ekipe, ko god dođe kod nas, da kaže na prvom skautingu da je odbrana zaštitni znak Zvezde. Alimpijević je mlad trener, ovo mu je prvo evroligaško iskustvo, ali vidi se da zna košarku i da živi za nju, potrebni su samo strpljenje i vera.

Na kraju je Pero Antić govorio o ambicijama, ali i povređenim saigračima.

– Još nismo kompletni. Lazić se sada vratio, ali leči povredu, bilo je još povreda, a i Ročesti se nedavno priključio. Kada se svi okupimo, mislim da ćemo uz navijače biti dobra ekipe i da ćemo ostvarivati dobre rezultate – nećemo sada da govorimo o Fajnal foru ili nečemu sličnom, idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu i da napredujemo svakim danom. Verujem u ovaj tim i prošle i pretprošle sezone svi su govorili da će Zvezda biti poslednja, a Zvezda je dobila sve velikane, zato je košarka interesantan sport. Nadam se najboljem – zaključio je Pero Antić u razgovoru za Sport klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter