4
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT HEROJ MESECA: Bogdane, majstore, hvala ti do neba! (STATISTIKA)

Objavljeno: 18.09.17 u 12:35

Košarkaška reprezentacija Srbije bez šest standardnih reprezentativaca domogla se srebra na Evropskom prvenstvu, a u Istanbulu je dobila novog lidera, novog heroja, čoveka kojim se ponosi cela Srbija.

Ti si srpski heroj, Bogdane! Oriće se ova pesma danas ispred platoa Skupštine grada gde će zlatne košarkaše dočekati Beograd i Srbija.Oni su to zaslužili. Najveći aplauz od svih dobiće Bogdan Bogdanović, novi član Sakramenta bio je prva violina našeg tima tokom čitavog turnira, preuzimao je odgovornost na sebe kada je to bilo najpotrebnije kao protiv Rusije kada je sve ulazilo, ali i u finalu protiv Slovenije kada nije htelo. Koliko je sebe u tu utakmicu dao Bogdanović govore u suze koje su obišle svet. Tu je pokazao da je čovek od krvi i mesa, a ne mašina za zatrpavanje mrežica.

Odigrao je Bogdan, iako mu je 25 godina, kao pravi lider. Krenuo je sa 30 poena protiv Letonije, nastavio sa 19 poritv Rusa, 17 na meču sa Turskom, 18 protiv Velike Britanje i 15 protiv Belgije. U osmini finala je protiv Mađara ubacio sasvim dovoljno 17 poena, Italiji je sasuo 22, pa Rusima u polfinalu 24 i na kraju Sloveniji 22. U proseku 20,4 poena, 3,6 skokova i pet asistencija. Dovoljno za prvu petorku turnira, da je Srbija pobedila, Bogdan bi bio MVP. Ma, Bogdane ti jesi MVP! Heroj meseca u Srbiji!

(Izvor: YouTube/Sportnetwork)

Na kraju suze, zbog čega, zato što odlučujuće lopte nisu prošle kroz obruč, a proćiće, majstore! Vreme je pred tobom, možda već sledećeg leta u Kini…

UČINAK BOGDANA NA PRETHODNIH TURNIRA:

Eurobasket 2013 – 9,4 poena, 4,3 skoka, 2 asistencije.
Mundobasket 2014 – 12 poena, 2,4 skoka, 2,6 asistencija
Eurobasket 2015 – 8,9 poena, 3,2 skoka, 3,2 asistencije
Olimpijske igre kvl – 17,8 poena, 5,2 skoka, 6 asistencija
Eurobakset 2016 – 20,4 poena, 3,6 skoka, pet asistencija

0
0

4 Komentara

  1. Sasa Djordjevic
    Bogdan Bogadnovic
    Lucic
    Milosavljevic
    Bircevic i naravno Milan Macvan.
    I to neko iz vlasti pokusava da ugasi rodjaci, bruka i sramota!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. To je Duletovo dete. Sve heroji sa velikim srcem koji su pokidali, ali 5 igrača broji tim. Sa Raduljicom KK Partizan i sve titule su tu. I sudije bi oduvali. Bobi i Kuzma…

    0
    0
    Odgovori
  3. Bravo care, imas 25 god a morao si da budes najstariji u ekipi. Tek ces ti da nastelujes nisanske sprave u NBA i onda ces da dobijes to neophodno iskustvo pa ce onda moci da te mrze i da ti se dive:-) glavu gore sampione!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Strasan momak Srbenda,nema potrebe za suzama dali ste sve od sebe.da je Bobi odigrao kao protiv rusa nebi imali janezi sanse.da se igraju jos tri utakmice dobili bi ih svaki put.a sudije tek netreba spominjati

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter