1
Evrobasket 2022

FOTO:STARSPORT

SAMOUVERENI SAŠA DONČIĆ: Slovenija je favorit u finalu, Srbiji ne odgovara naša igra

Objavljeno: 17.09.17 u 12:09

Saša Dončić, otac najtalentovanijeg evropskog košarkaša Luke Dončića, istakao je da je Slovenija favorit u finalnom meču protiv Srbije.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a sada stručni konsultant na slovenačkoj televiziji je rekao da Srbiji ne odgovara brza igra koju forsiraju izabranici Igora Kokoškova.

Slovenija je favorit u finalu zato što je na ovom turniru prikazala najbolju košarku. Igraju mnogo brzo, mislim da to Srbiji ne odgovara. Pored svega što vam se dešavalo pre Evropskog prvenstva, u polufinalu se desila i Jovićeva povreda. Znači, jedan bitan igrač manje u rotaciji, tako da mislim da i tu Slovenija ima veliku prednost, rekao je Saša Dončić za “Večernje novosti“.

On je naglasio da očekuje fenomenalnu utakmicu u finalu.

Mislim da će to biti utakmica prvenstva, biće verovatno mnogo navijača iz Srbije i Slovenije. Znam da ceo jedan kontingent dolazi iz Slovenije za ovo finale. Dakle, ambijent će biti fenomenalan. Jedva čekam da vidim duel Dragića i Bogdanovića, Marjanovića i Vidmara… Na kraju krajeva, tu je i duel trenera iste generacije, Kokoškova i Đorđevića, rekao je Dončić.

 Dončić kaže da bi prednost Srbije mogla da bude činjenica da ne igraju prvi put finale.

Istorijski gledano, Slovenija do ovog takmičenja nikad nije osvojila medalju i to, možda, jeste prednost Srbije, dodao je otac Luke Dončića.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter