3
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SALE NACIONALE: Izjava selektora koja će se dugo prepričavati

Objavljeno: 16.09.17 u 00:15

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je večerašnje polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije možda bio i najteži meč koji je vodio.

– Moj ponos i neizmerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije, svima u stručnom štabu, u Savezu, svima koji su dali svoj doprinos ovom zajedničkom uspehu je neizmerna. Ovih 12 momaka nijedan trening nije preskočilo od kada smo se skupili, imali su veliku želju, posvećenost radu… Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobednici, kazao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

– Mnogo teška utakmica. Ovo je bila možda najteža utakmica koju sam ikada vodio. Prepuna emocija, tenzija… Jako sam ponosan, dodao je selektor Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Istanbulu pobedila Rusiju sa 87:79. Protivnik Srbije u finalu biće Slovenija, koja je do poslednjeg meča na šampionatu stigla bez poraza.

– Mirni smo, staloženi, bili smo ovde, znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, vica, lepote. Na nama je da na svaki način odgovorimo na to. Zasluženo su u finalu. Moramo da se usredsredimo na to što nas čeka, izjavio je Đorđević.

Đorđević je izdvojio nekoliko detalja sa utakmice.

– Vasa Micić je i u prvom poluvremenu odigrao jako dobru utakmicu, najzreliju na ovom šampionatu. Taj šut koji je pogodio na dva razlike je prelomio utakmicu u našu korist. Rusija je teška ekipa za čuvanje. Aleksej Šved je fenomenalan, ima kredit da šutne levom iz koraka za tri poena. Bogdanović, Milosavljević i Lučić su odradili sjajan posao na njemu. Mačvan na visokim pozicijama, Marjanović napadački sjajan ali može mnogo bolje u odbrani… Ja samo imam pohvale za ove momke, izjavio je Đorđević.

Senku na pobedu Srbije bacila je povreda Stefana Jovića u finišu treće četvrtine.

– Nije mogao da nastavi. Ne znam šta će biti sa Jovićem, to je jedna briga. Ali, i on je odigrao sjajnu utakmicu, rekao je selektor.

Selektor Srbije je otkrio novinarima da je već odradio prvi sastanak na temu Slovenije.

– Već smo pričali o njihovim kvalitetima. Utakmica će biti energetski zahtevna, imali su dan više odmora. Oni su najspremnija ekipa na prvenstvu, imaju izuzetne atlete na spoljnim pozicijama, igraju razigrano i poletno. Navijači im daju sigurnost… Apsolutno su u ovom trenutku favoriti u finalu, rekao je Đorđević.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter