3
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

HRVATI ODUŠEVLJENI: Evo čime ih je impresionirao trener Partizana, košarkaški Ćiro Blažević

Objavljeno: 14.09.17 u 16:45

Dosta toga se u komšiluku ovih dana piše o našoj i reprezentaciji Slovenije.

Kako i ne bi kada su Slovenci pravo otkrovenje ovog Evropskog prvenstva, a naša selekcija igra sjajno i bez nekoliko nosilaca reprezentacije.

Hrvatski portal ‘index.hr’ je objavio tekst o Miroslavu Nikoliću, pomoćniku Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Srbije, kao najvećoj zvezdi Eurobasketa. Hrvatske kolege su to učinile bez želje da umanje Nikolićev značaj u reprezentaciji ili ga predstave kao maskotu, već kao izvrznog motivatora i jednog od ključnih članova stručnog štaba Srbije

– Potrebno je naglasiti da Muta Nikolić nije maskota ili klovn koji svojim kreveljenjem opušta igrače i zabavlja publiku. Iza njega je karijera puna medalja i trofeja. Na Olimpijskim igrama u Atlanti uzeo je srebro kao pomočnik Željka Obradovića, sa kojim je sledeće godine ovojio zlato na Eurobasketu. Godinu dana nakon toga sa Dudom Ivkovićem osvojio je zlato na Svetskom prvenstvu, dok je samostalno kao selektor Srbije i Crne Gore za uzrast do 20 godina bio prvak Evrope, a sa reprezentacijom Srbije do 19 godina osvojio je Svetsko prvenstvo. Aleksandar Đorđević ga je pre tri godine vratio na mesto asistenta seniora i odmah osvojio srebro na šampionatu sveta, kao i na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine, stoji u tekstu pomenutog portala.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter