Tejlor Ročesti doputovao je u Beograd danas oko 19 časova, a Amerikanac je prvom izjavom pokazao da je i više nego spreman da veliki kvalitet pokaže i u crveno-belom dresu.

Povezane vesti

Lekarski pregledi ga očekuju u sredu, nakon čega će se priključiti ekipi.

Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri, nova porodica čiji ču biti član. Crvena zvezda ima najbolje navijače u svetu i veoma sam uzbuđen što ću biti deo svega toga. Jedva čekam da krenemo, da upoznam trenera, igrače, menadžment. Nekoliko nedelja sam u zaostatku i sada želim što pre da počnem da radim sa ekipom, rekao je Ročesti za zvanični sajt kluba.

Istakao je da, kada je dobio ponudu svog novog kluba, nije previše razmišljao:

Bio sam uzbuđen, zbog navijača i celog okruženja koje me čeka. Igrao sam za Crnu Goru i znam da košarka ovde živi u srcima ljudi. Kao što sam rekao, ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri. I sada idemo dan, po dan. 
Sve se dogodilo veoma brzo. Pre samo par dana čuo sam za mogućnost da mogu da dođem u Crvenu zvezdu, i sada sam tu. Bilo je to čisto uzbuđenje. Sada mi je najvažnije da se što pre upoznam sa svima i da počnem da radim. Moj cilj je da svakog dana budem sve bolji. Sve što imam daću navijačima. Izneću srce na teren.

FOTO: STARSPORT

Iako je mnogo godina igrao u Evropi, novi format Evrolige je novina za njega, pa se raduje izazovu:

Radujem se tome, pogotovo zbog novog formata takmičenja. Prošle sezone sam gledao mnoge utakmice Evrolige na TV-u i rekao sam da više to neću da radim. Želeo sam da budem deo zabave. I sada imam tu priliku.

Iako je Zvezda mlad tim, a od Ročestija se očekuje da pored kvaliteta donese i iskustvo, on sam ističe da želja za uspehom nije presušila:

Imam 32 godine, ali sam veoma gladan uspeha. Kao i mladi igrači. Želim da mislim o sebi kao klincu koji će da izađe na teren, bori se i igra košarku, zaključio je novi plej Crvene zvezde.

FOTO: STARSPORT