1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Letonija ide u četvrtfinale, Crnoj Gori nije pomogao ni fenomenalni Dubljević

Objavljeno: 10.09.17 u 13:14

Letonija je obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad reprezentacijom Crne Gore od 100-68.

Slovenija je saznala ime protivnika u četvrtfinalu Eurobasketa. Tim Igora Kokoškova će se sastati sa reprezentacijom Letonije koja je danas u dvorani ‘Sinan Erden’ ubedljivo savladala Crnogorce.

Od samog početka meča u Istanbulu bilo je jasno da su Letonci kvalitetniji tim. Izabranici Ainarsa Bagackisa su na startu nametnuli svoj ritam i već sredinom prve četvrtine su imali velikih 14 poena prednosti. Pokušavao je selektor Crne Gore Bogdan Tanjević da izmenama trgne svoje igrače, ali nije uspeo. Letonci su bilo izuzetno raspoloženi i na poluvreme se otišlo sa 16 poena prednosti u korist Letonije.

Ništa se nije promenilo ni u drugom poluvremenu. Letonce je služio šut, odbrana Crne Gore nije bila na nivou i bilo je samo pitanje kolikom razlikom će Bagackisovi izabranici savladati danas neubedljive Crnogorce. Prednost je rasla iz minuta u minut,na kraju treće deonice je bilo plus 30, a na kraju meča velikih plus 32. Letonci su meč završili sa čak 15 postignutih trojki uz fantastičan procenat od 60%.

Najefikasniji u sastavu Letonije bio je Janis Tima koji je postigao 21 poen. Noi igrač Baskonije je šutirao trojke 4 od 4. Kristaps Porzingis je postigao dva poena manje, dok je Janis Strelnieks uz 12 poena imao i sedam asistencija.

Kod Crnogoraca se istakao Bojan Dubljević koji je postigao 21 poen, pritom šutirajući trojke šest od šest. Nikola Vučević je uz 16 poena zabeležio i devet skokova.

Letonija – Crna Gora 100:68
(27-15,26-22,29-15,18-16)

Letonija: Porzingis 19, Blums 8, Davis Bertans 5, Dairis Bertans 9, Tima 21, Šmits 8, Janičenoks, Strelnijeks 12, Škele 4, Graziulis 2, Pejners 8, Mejers 4.

Crna Gora: Rajs 2, Vučević 16, Šehović, Pavličević, Radončić 2, Todorović 2, Dubljević 21, Barović 5, Mihailović 7, Ivanović 7, Vranješ 3, Đurišić 3.

0
0

1 Komentara

  1. Šta bi šiptari…nije vam ovo crnogorska liga…vidiš kako leše grobari…samo napred letonci…Srbiji zlato vama srebro a nekom levom bronza…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter