Delije, kako komentarišete novo pojačanje na poziciji plejmejkera? Čini se da ćemo ove sezone gledati ‘pucačku’ Crvenu zvezdu.

Povezane vesti

Rekao je pre nekoliko dana novi trener Dušan Alimpijević da je potreban još plejmejker kako bi se zatvorila konstrukcija tima, ali da je vrlo teško naći igrača koji se uklapa u timske i finansijske mogućnosti srpskog i jadranskog prvaka.

Odluka je pala na bivšeg naturalizovanog reprezentativca Crne Gore, čoveka od koga će Delije očekivati da diriguje igrom, ali i da zatrpava koš svakog rivala. A on to, zaista, ume.

Crvena zvezda je večeras objavila dolazak Tejlora Ročestija slikom slagalice na kojoj je lik američkog plejmejkera. To jasno aludira da je upravo on bio poslednji deo ‘puzle’ koji je nedostajao klubu sa Malog Kalemegdana.

U pitanju je igrač koji neće prezati od toga da preuzme odgovornost kada je to potrebno i u velikom broju slučajeva taj posao će obaviti sa uspehom. Nebrojano puta je to učinio, posebno u dresu Nižnjeg Novgoroda u više utakmica Evrolige i VTB lige.

Očekuje se da bi u tandemu sa Džejmsom Feldinom mogao da čini ubojito napadačko oružje, ali ono što ga nije krasilo kroz karijeru je odbrana, što je slučaj sa većinom ofanzivnih plejmejkera.

Sigurno će Alimpijević pokušati da na različite načine sa kombinovanim odbranama to ‘prikrije’, posebno u duelima u Evroligi, gde sve ekipe to vrlo lako prepoznaju i kažnjavaju.

Njegove ‘pluseve’ i ‘minuseve’ tek ćemo videti kada sezona počne. Sada nas interesuje vaše mišljenje – da li je upravo Ročesti ono što je bilo potrebno Zvezdi?

Da li je Ročesti pravi izbor za Zvezdu?

Pogledaj Rezultate

Loading ... Loading ...