0
AdmiralBet ABA Liga

KSS REAGOVAO: Dinamik, Borac i Vršac moraju da nastupe u domaćem šampionatu

Objavljeno: 06.09.17 u 22:19

Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije donelo je danas odluku da klubovi koji će igrati u ABA 2. ligi ne moraju da igraju u domaćem šampionatu.

Odmah je reagovao Košarkaški savez Srbije koji je odgovorio da čačanski Borac, Dinamik i Vršac ne mogu da budu izuzeti iz domaćeg prventva i moraju da nastupe u ovom takmičenju od samog starta, shodno kalendaru takmičenja.

 Upravni odbor KSS saglasan je sa nastupom pomenutih klubova u ABA 2. ligi, ali pod određenim uslovima.

– Saglasnost se daje samo za takmičarsku sezonu 2017/18. Nakon završetka takmičarske sezone 2017/2018 u seniorskoj međunarodnoj regionalnoj 2. ABA prestaje dejstvo ove saglasnosti i postupak izdavanje saglasnosti za narednu takmičarsku sezonu 2018/2019 podleže novoj Odluci UO KSS

– U takmičarskoj sezoni 2017/18 klubovi učesnici seniorske međunarodne regionalne 2. ABA lige imaju obavezu takmičenja i igranja Košarkaške lige Srbije od početka ligaškog takmičenja (oktobar 2017), po utvrđenom kalendaru takmičenja.

– Učešće u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi, mora biti u skladu sa kalendarom takmičenja 1 MLS (KLS) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 , koja mora biti prioritet u takmičenju navedenim klubovima.

– Plasman u Super ligu KLS i plej-of, ostvaruje se isključivo kroz nastup klubova u takmičenju Košarkaške lige Srbije, kao i u prethodnim takmičarskim sezonama.

Odluka organa KLS, Predsedništva i Skupštine ne može biti u suprotnosti sa uslovima pod kojim je UO KSS dao saglasnost klubovima za nastup u međunarodnoj regionalnoj 2. ABA ligi za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Prema klubovima koji postupe suprotno ovoj odluci, UO KSS pokrenuće postupak pred nadležnim organima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter