0
Evrobasket 2022

Nakon velikog iznenađenja i poraza u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu, selekcija Francuske je ostvarila drugi vezani trijumf.

EUROBASKET: Francuzi nastavljaju da ‘rešetaju’, sada je ‘pukla stotka’

Objavljeno: 03.09.17 u 14:27

Nakon velikog iznenađenja i poraza u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu, selekcija Francuske je ostvarila drugi vezani trijumf.

‘Petlovi’ su rezultatom 115:79 porazili Island kojem je to već trećii neuspeh u grupi A Evropskog prvenstva.

Veliko iznenađenje priredili su Finci kada su na produžetke porazili Francusku, trikolori ništa slično nisu dozvolili danas protiv Islanda, kao što je to slučaj bio i sa Grcima. Od samog starta su imali inicijativu koja im se na kraju itekako isplatila.

Iako je Francuska počela veoma dobro utakmicu, odgovo su, neočekivano, imali i Islanđani. Držao je Island priključak tokom celog prvog poluvremena. Trikolori su na pauzi imali plus sedam, bilo je tu prostora da se rival vrati u meč, ali je onda usledila treća četvrtina.

Francuska je u tom periodu reršila utakmicu, ubacila čak 37 poena i uspela da raspoložene Islanđane limitira na svega 14. Tada ne samo da se videlo da će Francuzi upisati drugu pobedu na evropskoj košarkaškoj smotri, već se znalo da će ona biti prilično ubedljiva. U poslednjoj četvrtini se ponovo igralo ravnopravno, ali je zaliha iz prethodnog kvatala bila prevelika.

FRANCUSKA – ISLAND 115:79 (29:25, 20:17, 37:14, 29:23)

Francuska:

K. Serafan 14, T. Ertel 9, A. Dio 6, Ž. Lovernj 13, E. Furnije 7, N. De Kolo 16, B. Diao 2, L. Vesterman 5, V. Poire 10, L. Labeije 9, A. Tupan 10 i E. Džekson 14.

Island:

M. Hermanson 13, A. Stajnarson, K. Akoks 10, H. Baeringson 2, J. Stefanson 23, E. Fridikson 3, H. Vilhjalmson 8, L. Gunarson 2, P. Ermolinski, H. Palson 10, T. Hlinason 5 i B. Bjornson 3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter