Kragujevački košarkaški klub Radnički takmičiće se u sezoni 2017/2018 kao član Prve lige Srbije – Košarkaške lige Srbije, nakon odobrene zamene ranga sa KK Napredak iz Kruševca, od strane Upravnog odbora KSS.

Povezane vesti

Na osnovu ove odluke, Komisija za takmičenje utvrđuje tabelu za takmičarsku sezonu 2017/2018, a na sastanku prvoligaša u septembru sledi žrebanje i utvrđivanje kalendara takmičenja.

Na završnoj tabeli Prve lige Srbije nalaze se sledeći klubovi:

VRŠAC, Vršac
BORAC, Čačak
DINAMIK, Beograd
METALAC, Valjevo
TAMIŠ, Pančevo
MLADOST ADMIRAL, Zemun
KKK RADNIČKI, Kragujevac
BEOVUK 72, Beograd
SPARTAK, Subotica
SLOGA, Kraljevo
BEOGRAD, Beograd
DUNAV, Stari Banovci
ZLATIBOR, Čajetina
VOJVODINA, Novi Sad

Po formatu lige, u prvom delu sezone igra 14 timova. Liga se igra po dvostrukom bod sistemu. U međusobnim susretima svaki klub je po jednom domaćin i gost. Na kraju sezone KLS napuštaju dva najslabije plasirana kluba (13 i 14) na kraju prvog dela takmičenja. U zavisnosti od broja naših klubova u ABA ligi za sezonu 2017/2018, može da dođe do smanjena ili povećanja broja klubova koji napuštaju KLS.

Nakon 26 odigranih kola, četiri prvoplasirane ekipe se kvalifikuju u Super ligu Srbije, zajedno sa četiri ekipe koje su igrale ABA ligu.

Uoči početka nove sezone, KSS je objavio službena pravila igre 2017, uz pregled najvažnijih promena, pošto je FIBA usvojila nekoliko promena pravila na sastanku prošlog meseca. Pravila stupaju na snagu 1. oktobra 2017. godine.