4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

CRNO-BELI IMAJU NOVOG DIREKTORA: Nekada prvi saradnik Nebojše Čovića stigao u Partizan

Objavljeno: 25.08.17 u 18:47

Košarkaški klub Partizan dobio je novog direktora mađih kategorija.

Crno-beli su rešili da ojačaju sportski sektor.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i osvajač Kupa evropskih šampiona sa Bosnom, Ratko Radovanović, vratio se košarci i prema navodima Blicsporta narednih godina biće zadužen za mlađe kategorije Partizana.

Radovanović je nekadašnji sportski direktor FMP Železnika sa kojim je osvojio dve titule ABA lige i tri nacionalna Kupa, a u klubu iz predgrađa je proveo čak 12 godina, od 1998. do 21012. godine.

Radovanović je u sjajnoj igračkoj karijeri bio član Bosne, Rasinga PSŽ i Venecije. Sa Bosnom je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije i Kup evropskih šampiona, 1979. godine. Za sarajevski tim odigrao je oko 500 utakmica i postigao oko 10.000 koševa. 

Imao je blistavu karijeru u dresu jugoslovenske reprezentacije. Za ‘plave’ je odigrao 205 utakmica i postigao 2.175 koševa. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio sve što se osvojiti moglo – ukupno 15 trofeja. Osvojio je zlatne medalje Balkana, Evrope, sveta i olimpijsko zlato.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter