0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

KAKVA ŠPANIJA, MOĆNA ŠPANIJA: Skariolo objavio konačan spisak za Eurobasket (FOTO)

Objavljeno: 22.08.17 u 15:30

Prva selekcija koja je odabrala 12 igrača za Eurobasket je branilac trofeja Španija, čisto da se ostali rivali naježe od snage ‘crvene furije’, pola tima iz NBA.

Španci žele četvrto zlato na prvenstvima Evrope. Ako se pogleda sastav koji vode na Evropsko prvenstvo, onda su svakako prvi favorit da odbrane krunu osvojenu pre dve godine u Francuskoj. Od 12 igrača tu je čak šest NBA zvezda, a predvodi ih Pau Gasol.

Pored centra San Antonija tu su još Riki Rubio iz Minesote, Serhio Rodrigez iz CSKA Moskve, Giljem Vives iz Valensije, Huan Karlos Navaro iz Barselone, Fernando San Emeterio iz Valensije, Aleks Abrines iz Oklahome, Đoan Sastre iz Valensije, Huančo Ernangomez iz Denvera, Mark Gasol iz Memfisa, Vili Ernangomez iz Njujorka i Pjer Oriola iz Barselone.

FOTO: Marca/Twitter

Sa spiska su zbog povreda otpali Serhio Ljulj, Viktor Klever, Pau Ribas i Ilemane Diop. Nikola Mirotić je odustao na sugestiju Čikago Bulsa.

Španija će na Eurobasketu igrati u grupi ‘C’ sa Češkom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom i Mađarskom u Klužu. Grupa u kojoj je branilac trofeja ukršta sa grupom u kojoj je oslabljena Srbija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter