0
Evrobasket 2022

FOTO: KSS

OGLASIO SE TEODOSIĆ: Pričao o razlogu neigranja na Eurobasketu, ali i o fizioterapeutu Klipersa

Objavljeno: 21.08.17 u 14:25

Kapiten naše košarkaške reprezentacije govorio je o razlozima zbog kojih je morao da odustane od Eurobasketa.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da mu je bilo teško da donese odluku o izostanku sa Evropskog prvenstva, ali da je to učinio pošto nije mogao na vreme da se oporavi od povrede lista, koja je, kako je naveo, komplikovanija nego što se mislilo.

-Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije, rekao je Teodosić agenciji Beta.

Teodosić je prilikom donošenja odluke verovatno bio oprezniji nego prethodnih godina kada je „stiskao zube“ i igrao pod injekcijama, ali je u prvoj izjavi posle vesti koja je odjeknula Evropom želeo da naglasi da je lekarski tim Klipersa u Beogradu boravio da bi mu pomogao, a ne odmogao u nameri da, ipak, povede ekipu u borbu za medalje.

-Moram da kažem da je fizioterapeut iz Klipersa došao isključivo i samo da bi mi pomogao da se oporavim što pre i da zaigram na Evropskom. Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja, objasnio je Teodosić.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter