Nakon Miroslava Raduljice i Marka Simonovića, Srbija će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati bez još jednog važnog košarkaša.

Povezane vesti

HotSport je danas pisao o mogućnosti da novi plejejker Los Anđeles Klipersa propusti Evropsko prvenstvo, a sada smo dobili potvrdu i iz KSS-a. Kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić, nažalost, neće moći da nastupi na predstojećem Eurobasketu.

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje pripremne utakmice reprezentacije, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka Evropskog prvenstva,  pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom naše reprezentacije i LA Klipersa, zajednički doneli ovu tešku odluku.

– Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, a preneo sajt KS Srbije.