1
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

JAVIO SE VUJOŠEVIĆ: Izboriću se sa teškom bolešću!

Objavljeno: 20.08.17 u 15:01

Reprezentacija BIH pobedila je Jermeniju u Jerevanu 83:66 i izborila plasman u drugu fazu klvafikacija za Svetsko prvenstvo koje se sledećeg leta igra u Kini.

Podvig ‘zmajeva’ je veći time što su na dalek put i odlučujuću utakmicu otišli bez selektora Duška Vujoševića koji je meč gledao iz bolničke postelje. Iskusni stručnjak se sada oglasio i čestitao svojim momcima.

– Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam srećan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezentacije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramovića, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i isterao priču na najbolji mogući način – rekao je Vujošević za SportSport.ba.

Selektor BIH veruje da njegov tim može u Kinu na smotru sa najboljim ekipama sveta.

– Igrači su u proteklom periodu radili s velikom strašću, koju su i meni usadili. Još pamtim utakmicu protiv Švedske u kojoj smo mladalački i naivno napravili kiks u važnom momentu, jer nismo bili spremni na njihove provokacije, ali sve se završilo na najbolji način. Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključiti još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju. S određenim pojačanjima imamo šanse da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, ali ta pojačanja moraju opravdavati sam taj naziv. Tačnije, moraju biti po kvalitetu dobri, ali i ljudski i da daju svoj maksimum kada dođu.

Duško Vujošević je na kraju govorio i o svom zdravstvenom stanju i borbi sa teškom bolešću.

– Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gde ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivnim tretmanima i jačim dozama antibiotika uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću – zaključio je Vujošević.

0
0

1 Komentara

  1. NE DAJ SE LEGENDO NAŠA . PRAVI GROBARI SU UZ TEBE. DA ŠTO BRŽE OZDRAVIŠ I ŠTO PRE NAM SE VRATIŠ ! DULE VUJOŠEVIĆ ŠA LA LA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter