3
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT PITANJE DANA: Dva imena se neće naći na spisku selektora za Eurobasket, koga precrtati? (ANKETA)

Objavljeno: 20.08.17 u 22:32

Posle osvajanja turnira ‘Trofej Beograda’, reprezentacija Srbije je na trijumfalan način okončala i učešće na turniru u Hamburgu.

Uprkos velikim kadrovskim problemima i povredama standardnih prvotimaca, Srbija je ostvarila šest ubedljivih pobeda u prvih šest pripremnih mečeva pred predstojeće Evropsko prvenstvo. Fenomenalna igra naše reprezentacije na pripremama daje za pravo srpskoj sportskoj javnosti da se nada osvajanju najsjajnijeg odličja na Evrobasketu.

Selektor Saša Đorđević ima velikih briga oko izostanaka ključnih igrača. Od radnije je poznato da u ovogodišnjoj ‘akciji’ reprezentacije neće učestvovati dva NBA asa Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, da se Stefan Marković oprostio od reprezentacije, a povrede Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića, Marka Simonovića i Miloša Teodosića dodatno su zabrinule kako selektora, tako i celokupnu javnost u Srbiji.

Đorđeviću su na turniru u Beogradu i Hamburgu bili na raspolaganju sledeći igrači: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Branko Lazić, Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Milan Mačvan,Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović. Da podsetimo, samo šestorica sa ovog spiska su učestvovali u osvajanju srebra na Olimpijskim igrama prošle godine. Svi oni su dali neki svoj doprinos u pobedama nad Grčkom, Crnom Gorom, Poljskom, Rusijom i Nemačkom, a koliko sve njih ceni Đorđević dovoljno govori izjava da mu je žao što ne može sve da ih povede na Evrobasket.

Nažalost, danas je saopšteno da će pored Raduljice i Simonovića i Miloš Teodosić propustiti Evropsko prvenstvo.  Nemanja Nedović će se posle pauze zbog povrede lakta pridružiti reprezentaciji na Akropolis kupu i svi se nadamo da će biti potpuno spreman do starta Evrobasketa.

Pošto je Miiroslav Raduljica zbog povrede otpao sa spiska, a s obzirom da je Đorđević do sada na svako takmičenje vodio tri centra, nema sumnje da će centarska linija biti u sastavu – Marjanović, Kuzmić, Štimac. Odustajanjem Jokića i povredom Bjelice, Srbija je deficitirana i na poziciji ‘četiri’, tako da su Mačvan i Birčević gotovo sigurni putnici u Istanbul. Svi se nadamo da se Nemanja Nedović u potpunosti oporavio i da će biti spreman da zaigra na Eurobasketu, a u tom slučaju bi sa spiska mogli da otpadnu: Marko Gudurić, Dragan Milosavljević ili Branko Lazić. S obzirom na činjenicu da Miloš Teodosić i definitivno propušta Evrobasket, Stefan Jović i Vasilije Micić su sigurni na poziciji plejmejkera.

Naša projekcija putnika na Evropsko prvensvo: Jović, Micić, Bogdanović, Lazić, Nedović, Lučić, Kalinić, Birčević, Mačvan, Marjanović, Kuzmić, Štimac.

Obeležite dva igrača za koja mislite da se neće naći na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za Eurobasket?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

3 Komentara

  1. ahahhaha ljudi vi se drogirate lazic ide sigurno 100% zbog odbrane jos je bilo u medijima da sale trazi od njega ono sto pruza i u klubu tako da on ide , e sad jedino ako ne ide nedovic onda otapada nedovic i jedan od guduric/milosavljevic
    i posto teo nazalost ne ide ovo je tim
    micic-jovic-bogdan-nedovic-lazic-lucic-kalinic-birca-macvan-bobi-kuzma-stimac

    0
    0
    Odgovori
    • Ma kakav bre Lazic, Gagi Milosavljevic igracina za njega… Lazic ne bi izdrzao ni 10 min igre zavrsio bih sa 5 prekrsaja svaku tekmu… Ukoliko Nedovic bude zdrav realnost je da odpadnu Lazic i Guduric… Ukoliko Nedovic ne bude zdrav realnost je da odpadne samo Lazic… Mislim da sam sve rekao…Kakav Lazic kakvi bakraci

      0
      0
      Odgovori
      • To je tvoje misljenje , ja ti kazem kako ce biti lazic ide sigurno to ces i videti , milosavljevic je bolji u napadu , ali je lazic mnogo bolji u odbrani , lazic ide 100%

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter