Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je započela učešće na turniru u Hamburgu, ali trijumf od 85:78 nad objektivno gledano mnogo slabijim rivalom izvojevan je teže od očekivanog.

Povezane vesti

To se nije svidelo selektoru Aleksandru Đorđeviću, koji je meč opisao kao „tvrd“:

– Tvrda utakmica protiv ekipe koja je prva od svih krenula sa pripremama i trening mečevima. Poljaci su uigrana šuterska ekipa, sa dobrim atletskim predispozicijama. Bila je ovo odlična utakmica za nas. U dva-tri navrata smo dolazili do prednosti od 12 poena, ali kao da smo očekivali da se protivnik sam preda, rekao je Đorđević, a prenose beogradski mediji.

Potom je istakao da odnos nekih košarkaša koje nije želeo da imenuje mora da se promeni:

 Neki igrači moraju da shvate da na Evropskom prvenstvu takav odnos za nekoliko sekundi utakmicu može da odvede u potpuno drugom smeru i to ne sme da se ponavlja.

Pobeda je tu, ali je možda i najbitnije to da je „opomena“ stigla u pravom trenutku, a selektor Srbije je na kraju ipak zadovoljan time što su njegovi izabranici kontrolisali tok rezultata:

–  Na kraju, ostvarili smo solidnu pobedu, u najvećem delu smo kontrolisali igru i reztultat, izuzimajući početnih nekoliko minuta. U utakmicu moramo da uđemo dobrom odbranom i na tome moramo da insistiramo, zaključio je Đorđević.

Naša selekcija je do sada odigrala četiri meča u okviru priprema, i sva četiri je dobila, a naredni je na programu večeras od 20 časova, protiv Rusije.