Novi veliki udarac za Srbiju! Do sada tim Aleksandra Đorđevića nije mogao da se zamisli bez njega, bio je deo svih dosadašnjih uspeha, ali sada će morati i bez njega.

Posle izvesnog izostanka Marka Simonovića i neizvesnosti oko Nemanje Nedovića, danas je definitivno jasno da još jedan standardan reprezentativac neće igrati na Eurobasketu u Istanbulu.


U pitanju je Miroslav Raduljica, koji je zbog povrede kolena definitivno morao da se ‘odjavi’ selektoru pred takmičenje na kom Srbija otvoreno napada zlatnu medalju.

Sve je krenulo kao manja povreda i još dok su reprezentativci bili na pripremama na Kopaoniku govorilo se da bi kroz dva, tri dana Raduljica mogao da se vrati u trenažni proces, ali se ispostavilo da povreda kolena nije bila toliko ‘naivna’.

Raduljica nije krenuo u Nemačku gde će Srbija od sutra igrati na trodnevnom turniru, a prvog dana rival će nam biti Poljska, kasnije Rusija i na kraju domaćin Nemačka.

Srećom, Đorđević ima dovoljno rešenja na poziciji centra, gde je dominantan Boban Marjanović, a pored njega tu su Ognjen Kuzmić i Vladimir Štimac, a bez problema na toj poziciji može da odigra i Milan Mačvan.

FOTO: STARSPORT

Srbija na Eurobasketu igra u grupi D protiv Letonije na startu, zatim domaćina Turske, Rusije, Velike Britanije i Belgije.