Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije Zoran Moka Slavnić pun je optimizma pred početak Evropskog prvenstva.

Povezane vesti

U reprezentaciji Srbije na predstojećem Evrobasketu neće biti važnih igrača Nikole Jokića, Nemanje Nedovića i Marka Simonovića, Nemanje Bjelice. Uprkos tome, popularni Moka smatra da to neće poremetiti izabranike Saše Đorđevića.

-Nijedno odsustvo nije nenadoknadivo, mi smo tako navikli. Pretpostavljam da bi sa tim igračima bili jači, ali ova ekipa ne sme da zavisi od učešća pojedinaca. Bože moj, evo i Španci su ostali bez Ljulja. Nemam želju da sudim Jokiću, pametni su već formulisali, ili osećaš ili ne osećaš, ili razmišljaš svojom glavom ili glavom menadžera. Sada ide čuvena sportska izreka “Imamo hemiju u timu”, ali je ovog puta selektor Đorđević to stvarno stvorio – rekao je Slavnić u intervju za ‘Alo’.

‘Orlovi“ su sjajno odigrali turnir ‘Trofej Beograda’ i u prvom meču prosto demolirali selekciju Grčke (93-61), a zatim u nedelju posle nešto veće borbe savladali i Crnu Goru sa 82-71.

Ne bih nikoga da opterećujem, ali na osnovu ove dve prethodne utakmice protiv Grčke i Crne Gore, mislim da ćemo se prošetati do zlata– poručio je Slavnić.