5
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SLOBODNI AGENTI EVROLIGE: Jedan je otišao iz Zvezde, drugi je nepoželjan u Srbiji, a trojicu bi Delije rado videle

Objavljeno: 14.08.17 u 20:40

Veliki broj kvalitetnih igrača koji su prošle sezone nastupali u Evroligi sada su slobodni agenti i još uvek traže angažman u ‘elitnom’ takmičenju, eto možda šanse da Crvena zvezda ojača ‘roster’.

Specijalizovani košarkaški portal Eurohops izdvojio je pet igrača koji još uvek nisu pronašli angažman, a po njihovom mišljenju zaslužuju mesto u timovima Evrolige. HotSport je analizirao imena, evo koja trojica bi bila ‘poželjna’ na Malom Kalemegdanu.

Prvo ime je Nejta Voltersa, bivšeg plejmejkera upravo Crvene zvezde, te njega otpisujemo, jer je teško da će se Amerikanac vratiti u Beograd, jer u suprotnom se dve strane ne bi ni rastajale ovog leta. Volters je u crveno-belom dresu beležio 7,1 poen i 2,1 asistenciju, te stvarno čudi da je još uvek slobodan igrač.

Drugo ime je Džastin Doelman, bivši košarkaš Barselone, kome je 32 godine. Reč je o fenomenalnom šuteru, ali njegove šanse da zaigra u Zvezdi, Partizanu ili Srbiji su ‘0’ posto. Jasno je, Amerikanac je pristao da nastupa za takozvanu državu Kosovo, te ga je teško zamisliti u našim dvoranama, sem kad sa nekom ekipom iz inostranstva gostuje, a i tada bi bio ‘legalno počašćen’.

Sada slede tri imena koja bi Delije rado videle u crveno-belom dresu. Prvo je iskusni plejmejker Dontej Drejper. Amerikanac sa hrvatskim pasošem je slobodan agent, a prošle sezone nosio je dres Real Madrida. Zvezdi je prekopotreban plejmejker, a Drejper bi sigurno bio idealno rešenje. Pitanje je da li Zvezda može da plati Amerikanca.

Zanimljivo je ime i Džoja Dorsija, iskusnog centa, koji svojom snagom može da isprazni svaki reket. Prošle godine se nije proslavio u dresu Barselone, iako je beležio 8,7 poena i 9,2 skoka. Slobodan je agent, Virtus Bolonja se raspituje za njegovo ‘zdravlje’, ali on čeka poziv iz Evrolige. Eto možda rešenja na poziciji ‘pet’.

Još jedan sličan igrač je na ponudi. Reč je o Artsiomu Parakhuskom. Snažni ruski centar ima 29 godina i briljirao je prošle sezone u Uniksu. Na 29 mečeva u Evroligi imao je prosek od 11,3 poena i 5,1 skoka. Veoma je snažan, donosi moć u reketu. Nema sumnje da bi svaki tim, pa i Crvena zvezda sa njim dobio mnogo.

Koga biste od ovih momaka voleli da vidite u dresu Crvene zvezde?

0
0

5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter